STEVO 3 opnieuw tot winst. 3-1 tegen NEO 3.

28-09-2014 om 02:00 uur

STEVO 3 denkt dit seizoen freewheelend de punten te kunnen binnenhalen. In de eerste helft tegen NEO zag het daar ook naar uit. Zonder problemen was de stand 3-0. In de tweede helft had de ploeg van trainer Thijs Masselink de gemakzucht waarmee het toen speelde zomaar kunnen opbreken. Aan het eind was het weliswaar 3-1, maar gelukkig had NEO het vizier niet scherp staan.

STEVO 3 kreeg zelf ook nog enkele kansen in de tweede helft, maar sprong daar veel te slordig mee om.

Zoals gezegd was er in de eerste helft geen vuiltje aan de lucht. Het had weinig te duchten van NEO. In de 25e minuut gaf Rik Kokhuis de doelman van NEO met een bekeken trap op zorsquo;n 20 meter van het doel het nakijken.

Op slag van rust, in de 44e minuut, was het Robert Hegeman die een vrije trap verzilverde. De bal vloog via binnenkant paal in het doel. In de 45e minuut werd het ook nog eens 3-0 toen de bal bij een perfect uitgevoerde aanval over rechts door Jorn Weerink werd binnengetikt.

Wie dacht dat STEVO in de tweede helft de stand zou vergroten had het mis. STEVO voetbalde in een veel te laag tempo en NEO met fysiek sterke spelers kon zomaar gelijke tred houden. Toen de Bornenaren een kwartier voor tijd ook nog eens een strafschop kregen toegewezen en de 3-1 maakten, werd het toch nog even spannend.

Gelukkig was het meeste buskruit verschoten bij NEO. Ook STEVO  sprong te onnauwkeurig om met de kansen die het kreeg in het tweede bedrijf. De 3-1 stand bleef uiteindelijk op de borden staan. Door de overwinning doet STEVO 3 het buitengewoon goed als nieuwkomer in de derde klasse. Volgende week is het laag geklasseerde EMMS 3 uit Slagharen de tegenstander.