STEVO en Wijhe ’92 delen de punten na 1-1 gelijkspel

28-09-2014 om 02:00 uur

Een terechte puntendeling zondagmiddag op de Peuverweide tussen STEVO en Wijhe rsquo;92. STEVO nam in de eerste helft een 1-0 voorsprong op Wijhe. De Wijhenaren kwamen na rust, in de 47e minuut, op 1-1 en in die uitslag kwam geen verandering meer.

STEVO en Wijhe maakte er voor het publiek een aantrekkelijk schouwspel van. Het spel golfde in het merendeel van de wedstrijd op en neer. De eerste corner was voor STEVO in de derde minuut. Wijhe stichtte na zes minuten gevaar voor het STEVO doel uit een vrije trap. Het tempo in de wedstrijd lag lekker hoog en zo ontstond er een aardig schouwspel zonder dat er echt goed gevoetbal werd.

Na een mogelijkheid voor Wijhe in de 9e minuut , was het Niels Wigger die drie minuten later de bal voorlangs het doel van Wijhe schoot. STEVO had daarna vooral problemen linksachter waar de snelle rechterspits van Wijhe de verdeging van STEVO menig maal in verlegenheid bracht.

Wijhe probeerde veelal de bal achter de verdediging van STEVO te leggen en daar dan met de snelle mensen voorin gebruik van te maken. Dat lukte in de eerste helft nog niet optimaal.

STEVO kwam in de 41e minuut op een 1-0 voorsprong toen Roy Wigger een vrije trap van Thijs Nieuwmeijer binnentikte. De bal werd onderweg van richting veranderd en belandde precies voor de voeten van Roy.

Wijhe kwam na rust al snel op gelijke hoogte. Opnieuw werd de bal achter de verdediging van STEVO gelegd. Keeper Roy Kreuwel kwam nog wel snel uit, maar kon niet voorkomen dat een aanvaller van Wijhe de bal over zijn hoofd het doel inwerkte.

Wijhe ging na het doelpunt goed door en even leek het erop dat STEVO in de verdrukking zou komen. Vanaf de 65e minuut nam STEVO het roer weer over en de supporters hadden er geloof in dat het goed zou komen. Niels Wigger had een mogelijkheid om de winnende te maken. De keeper van Wijhe was al verslagen, maar de bal van de voet van Niels ketste af op een speler van Wijhe, net voor de doellijn. Tom van Bentheim schoot in de 72e minut net naast na goed aangeven van Ruben Bekhuis. Wijhe had in de 89e en 91e minuut nog twee levensgrote kansen, maar een overwinning voor de Wijhenaren zou het spelbeeld geweld hebben aangedaan.

Al met al een terechte 1-1 en beide ploegen konden daarmee wel leven.