STEVO 3 alleen koploper na 2-1 winst op Saasveldia 2.

12-10-2014 om 02:00 uur

Hoe raar kan het soms lopen in het voetbal. STEVO 3 weet er alles van. Zondagmorgen tegen medekoploper Saasveldia 2 wist het in de eerste helft totaal geen potten te breken. Saasveldia was de betere ploeg, had volop kansen, maar benutte er niet één.

STEVO 3 wist geen enkele keer echt gevaarlijk te worden voor het doel van Saasveldia. De ruststand van 0-0 was dan ook een bonus tot dan toe voor STEVO.

Na de thee ging Saasveldia direct op dezelfde voet door als in de eerste helft. Nu was het gelijk raak in de 46e minuut. Een lage schuiver vanaf 20 meter verrastte keeper Mike Freriksen in de rechterhoek en de gasten kwamen verdiend op 0-1.

De achterstand voor STEVO 3, hoe raar het ook klinkt, werkte bevrijdend. Opeens werd wel voldoende tegenstand geboden en ook aanvallend liet het nu wat zien. In de 61e minuut kreeg STEVO schuin voor de goal een vrije trap toebedeeld. Robert Hegeman krulde de bal over de keeper van Saasveldia in het doel 1-1.

Saasveldia was even volledig de kluts kwijt en niet veel later was het al 2-1 voor STEVO. Een corner van Robert Hegeman werd bij de eerste paal laag ingekopt door Jorn Weerink. Hoe anders zag de wereld er nu opeens uit voor STEVO 3.

Saasveldia probeerde van alles na de achterstand om de wedstrijd een andere wending te geven, maar STEVO hield stand tot het einde en mag zich nu alleen koploper noemen. In het soms te harde duel moest de scheidsrechter maar liefst 13 keer een kaart trekken, bijna eerlijk verdeeld over beide teams.

Volgende week speelt STEVO 3 in Geesteren het bekerduel tegen Tubantia 2 uit Hengelo.