Enorm succes tweede editie SVGT Kids-voetbaltoernooi.

23-10-2014 om 02:00 uur

Op woensdagmiddag 22 oktober 2014 vond op de velden van STEVO de tweede editie van het SVGT Kids-voetbaltoernooi plaats voor alle basisschoolleerlingen binnen de Gemeente Tubbergen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar (goepen 4 t/m 8). Nieuw dit jaar was dat ook meisjes zich konden inschrijven (groepen 4 t/m 8). Dit betrof een 7 tegen 7 jeugdvoetbaltoernooi georganiseerd door de FC Twente supportersvereniging Gemeente Tubbergen (SVGT) in samenwerking met de voetbalvereniging STEVO.

Animo overweldigend met 47 deelnemende teams

Dat de animo onder de jeugdige voetballiefhebbers groot was bleek wel al uit het aantal opgegeven teams. De eerste editie leverde vorig jaar al een deelname van 37 teams op en gaf vele positieve reacties. Deze tweede editie kwam een record aantal aanmeldingen binnen waardoor een nieuw record was gevestigd. Er hadden zich maar liefst 47 deelnemende teams ingeschreven bij de activiteitencommissie van de SVGT.

Een geweldige opkomst en deelname van meer dan 400 kinderen, wat natuurlijk alle verwachtingen bij de organisatie overtrof. De organisatie was dan ook zeer content hiermee en had organisatorisch alles tot in de puntjes geregeld. Dit bleek wel uit de vele tevreden gezichtjes deze dag. Zo was er een springkussen aanwezig en in de kantine konden de kinderen ranja en broodjes knakworst krijgen.

Prijsuitreiking Tim Breukers speler 1e selectie FC Twente

Er waren leuke prijzen te winnen. Er werden in drie categorieën om de prijzen gestreden, voor de jongens in twee leeftijdscategorieën, namelijk 7 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar en daarnaast waren er nog leuke prijzen te winnen voor de categorie deelnemende meisjes. Een team bestond uit minimaal 7 speelsters/spelers en 1 begeleider. De organisatie had voor deze dag maar liefst vier velden tot haar beschikking waardoor alle poulewedstrijden in vlot tempo konden worden afgewerkt.

Voor elke categorie was er een eerste en tweede prijs beschikbaar gesteld. Tevens was er voor elke categorie nog een aparte SVGT-penaltybokaal.

De finale voor de jongens in de leeftijdscategorie van 7 - 9 jaar ging tussen de teams "de Stroopwafels" uit Geesteren tegen de "de Tukkers E2" uit Albergen. "De Stroopwafels wonnen deze finale met 1-0. De finale in de leeftijdscategorie jongens van 10 - 12 ging tussen de teams "Top Team Tukkers (TTT)" uit Albergen en "de Vuurknallers" uit Geesteren. "Top Team Tukkers" trok hier aan het langste eind en won deze finale met 1 ndash; 0 van "de Vuurknallers".

De finale m.b.t. de meisjescategorie ging tussen de teams "de Voetbalgirls" uit Geesteren en "VMC meisjes" uit Vasse. "de Voetbalgirls" bleken uiteindelijk de sterksten en wonnen de finale met 2-1 van "VMC meisjes".

Ook was er deze middag voor alle drie de categorieën een SVGT-bokaal te winnen. Elk team moest in zijn eigen ingedeelde categorie tien penalties proberen te "verzilveren". Het team met de meest benutte penalties in haar/zijn categorie won de felbegeerde SVGT-bokaal. in de leeftijdscategorie voor de jongens van 7 - 9 jaar won het team "de Toppers" uit Tubbergen.

In de leeftijdscategorie voor jongens van 10 ndash; 12 jaar gingen "de Vuurknallers" uit Geesteren met de felbegeerde SVGT-penaltybokaal aan de haal. Bij de meisjescategorie bleken "de Teletubbies" uit Reutum het beste de penalties te kunnen verzilveren. Alle hierboven genoemde winnaars van harte gefeliciteerd!

Het betreft een wisselbokaal, dus zowel "de Toppers " uit Tubbergen als "de Vuurknallers" uit Geesteren en "de Teletubbies" uit Reutum mogen de SVGT-penaltybokaal een jaar lang in hun bezit houden.

Tim Breukers, selectiespeler van het 1e elftal van FC TWENTE, was deze dag namens FC Twente aanwezig om de prijswinnaars te feliciteren en reikte dan ook de diverse gewonnen bekers uit aan de winnende teams. Ook deelde hij na afloop vele handtekeningen uit aan de jeugdige fans.

Namens de SVGT-activiteitencommissie bedankte Sander Alberink voetbalvereniging STEVO voor het beschikbaar stellen van het complex deze dag, de vele vrijwilligers, begeleiders en sponsoren die zich vol overgave hebben ingezet om de tweede editie van het SVGT-Kids toernooi tot een groot succes te maken. Daarnaast was de SVGT natuurlijk verguld met de komst van FC Twente voetballer Tim Breukers en hij werd dan ook hartelijk bedankt voor zijn aanwezigheid.

Word jij het 400e lid van de SVGT?

De SVGT is een FC Twente supportersvereniging voor alle inwoners, zowel voor jong als oud, van de gemeente Tubbergen. De vereniging is officieel door FC Twente erkend en bestaat inmiddels drie jaar. De ledenteller staat inmiddels op 395 leden, waarmee de SVGT, naast de supportersverenigingen Vak-P en de Vriendenkring, één van de grootste regionale FC Twente supportersvereniging is. De vereniging organiseert tal van activiteiten voor haar leden, waaronder gezamenlijk busvervoer naar wedstrijden van FC Twente.

Ben jij een echte FC Twente fan en nog geen lid van de SVGT? Wordt lid en geniet van de vele voordelen die het lidmaatschap van de SVGT biedt.

Kinderen t/m 14 jaar kunnen zich gratis aanmelden als lid!

Een levenslang FC Twente begint bij de SVGT (Supportersvereniging Gemeente Tubbergen)!

Voor meer informatie over het lidmaatschap van de SVGT en het terug bekijken van de vele fotorsquo;s die deze dag zijn gemaakt, zie onze SVGT-website www.svgt.nl

Voor meer dan 160 foto's van deze middag klik hier

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

zondag 28 april

18.4°

Ochtend 12.3°
Avond 13.6°
Nacht 9.4°
Min. 9.4°
Max. 18.8°

Zon op: 04:07 uur
Zon onder: 18:53 uur

Meer weer

Gebruikerslogin