STEVO 2 knokt zich naar gelijkspel tegen Quick '20 2

26-10-2014 om 02:00 uur

STEVO 2 wist zondagmorgen één punt over te houden aan het duel tegen het hoog geklasseerde Quick rsquo;20 2 uit Oldenzaal. Het elftal van trainer Alfons Kruiper legde zijn hele ziel en zaligheid in deze wedstrijd en aan het eind stond er niet onverdiend een 1-1 gelijkspel op het scorebord.

De koppen waren afgelopen week nog eens bij elkaar gestoken en dat wierp zijn vruchten af. STEVO 2 had namelijk nog maar 1 punt tot dusver in de competitie en daar moest verandering in komen zo was de algehele mening bij spelers en leiding. Natuurlijk is de hoofdklasse voor STEVO 2 een hoog niveau en wordt er veel gevraagd om bij dit niveau aan te haken.

Echter, wil je een kans maken om in deze klasse te overleven dan moet er ook geleefd worden als een sportman. De kopjes moeten allemaal dezelfde richting uit staan en dat bleek zondagmorgen overduidelijk. Voor elke meter werd gevochten. Quick was als gezegd de betere voetballende ploeg maar zette dat voordeel niet om in kansen. De gevaarlijke momenten in de eerste helft kwamen vooral van Rien Nieuwmeijer van STEVO, die met zijn rechtervoet tot twee keer toe geweldige kanonskogels wist af te vuren.

Het bleef tot aan de rust 0-0. In de tweede helft een zelfde spelbeeld als in de eerste helft. Quick probeerde alles voetballend op te lossen en STEVO vanuit een gesloten verdediging hoopte op dat ene momentje. Dat ene momentje voor STEVO kwam uiteindelijk voort uit een vrije trap. Dion Zwiers legde vanaf rechts de bal panklaar op het hoofd van Wilco Broekhuis, die diagonaal de bal binnenkopte.

Een geweldige mentale opsteker voor STEVO. Het sein voor Quick om de druk verder op te voeren. STEVO bleef vooralsnog overeind, maar moest capituleren toen bij een vrije trap er overduidelijk concentratieverlies was. Quick handelde vliegensvlug en de bal lag al in het net voordat STEVO goed stond opgesteld.

In de resterend tijd deed Quick er alles aan om de volle winst binnen te halen, maar de grote kansen waren er tot twee keer toe voor STEVO. Vooral Sander Lohuis had grote pech dat de voorzet van Stef Arkink net niet door hem kon worden binnengeschoven. Maar net ging de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Het bleef bij de 1-1 en dat stemt hoopvol voor de komende duels van STEVO 2.