Terechte puntendeling STEVO en Helios 0-0

26-10-2014 om 02:00 uur

STEVO en Helios maakten er zondagmiddag in Deventer een aantrekkelijk duel van. Beide ploegen gingen voor de winst en zo deden er zich nogal wat situaties voor bij beide goals, waar een doelpunt zeker tot de mogelijkheid behoorde. De bal ging uiteindelijk niet in het netje en daar konden STEVO en Helios na afloop wel mee leven. Een winnaar verdiende het duel eigenlijk ook niet, hoewel Helios in de tweede helft wat meer spelaandeel had.

STEVO begon voortvarend aan het treffen. Al in de eerste twee minuten was het levensgevaarlijk voor het doel van Helios. Een speler van Helios schoot bijna in eigen doel uit een hachelijke situatie na 20 seconden en nog geen minuut later kopte Ingmar Reinerink de bal op de kruising uit een corner. Helios liet zich ook niet onbetuigd en was eveneens in de eerste minuten enkele keren gevaarlijk voor het doel van Roy Kreuwel.

De grootste kans voor STEVO was in de 34e minuut toen Roy Wigger alleen op doel afging en de keeper van Helios stijlvol met een lobje verschalkte. De bal werd jammer genoeg voor STEVO net op tijd op de lijn uit het doel gekeert. Pech dus in die fase voor STEVO.

Vijf minuten later had Helios ook pech met een corner-situatie waar een speler van de thuisploeg de bal, gelukkig voor STEVO, net niet genoeg onder controle kreeg om doeltreffend uit te halen. In de laatste vijf minuten voor rust had STEVO nog enkele kleine mogelijkheden maar het bleef bij de 0-0.

In de tweede 45 minuten had Helios wat meer spelaandeel dan STEVO, maar de ploeg van trainer Peter Reekers bleef uiterst gevaarlijk in de tegenstoten. De voorhoede met Niels Wigger, Roy Wigger en Maarten Gelhever zijn een plaaggeest voor elke tegenstander. Helaas zat het geluk op beslissende fases niet mee en het gevaar van een tegengoal bleef telkens op de loer liggen.

Helios probeerde het nogal eens met schoten op doel, die meestal huizenhoog over gingen. Tot aan de 86e minuut. Toen moest keeper Roy Kreuwel een uiterste krachtsinspanning leveren met zijn voet om de bal uit het doel te houden. Het was de laatste vermeldenswaardige actie in deze wedstrijd en de scheidsrechter begreep heel goed dat beide ploegen een punt verdienden. De leidsman floot direct na 90 minuten af.

STEVO blijft vierde op de ranglijst en doet volop mee om plaats twee. De nummer één Tubantia is inmiddels mijlenver uit het zicht verdwenen. De Hengeloers wonnen tot nu toe alle zeven wedstrijden.

Volgende week zondag speelt STEVO thuis tegen Overwetering. Opnieuw een taaie opponent. Met het thuisvoordeel moet het mogelijk zijn voor STEVO om de drie punten in Geesteren te houden.

Om 14:00 uur wordt er afgetrapt.