STEVO wint derby tegen PH moeiteloos met 0-2

09-11-2014 om 01:00 uur

STEVO heeft de derby in Almelo tegen PH met 0-2 gewonnen. Van een echt derbystrijd was echter nooit sprake. STEVO had weinig moeite met het machteloze PH. Het enige wat STEVO zich verwijten kan is, dat het niet al vroegtijdig de genadeklap uitdeelde aan de Almeloers. Het duurde nog vrij lang voordat STEVO verdiend op voorsprong kwam.

Vanaf het beginsignaal van de goed leidende scheidsrechter had STEVO de overhand. Veelvuldig werd getracht de voorwaartsen in stelling te brengen. Toch was de eerste grote kans in de wedstrijd voor PH in de 13e minuut. Gelukkig ging de bal van de PH speler, schuin alleen voor het doel van Roy Kreuwel, hoog over.

Tom van Bentheim had ook zorsquo;n mogelijkheid in de 23e minuut voor het doel van PH. Tom kreeg de bal toen goed toegespeeld van Ingmar Reinerink. Vooralsnog geen doelpunt in die fase en toch kon een goal niet lang meer uitblijven voor STEVO, zo had je het gevoel.

Het duurde nog tot de 37e minuut voordat STEVO op voorsprong kwam. Ruben Bekhuis zette Tom van Bentheim vrij voor de keeper en de spits rondde nu wel af in de verre hoek (0-1). Nog geen drie minuten later was het al 0-2 voor STEVO. Stijn Harmelijk wist links schuin voor de goal de keeper van PH te verschalken.

Geen vuiltje aan de lucht voor het elftal van trainer Peter Reekers en het wachten was eigenlijk op een grote uitslag deze middag. Die kwam er niet, omdat STEVO in de tweede helft helemaal mee ging in het spel van PH. De wedstrijd bloedde volledig dood. STEVO speelde veel te slordig en PH was o zo machteloos.

Als kijkspel was er dan ook niet veel meer aan voor het weinige publiek. Gelukkig vergoeden de drie punten veel voor STEVO en door het resultaat tegen PH staat het stevig op de vierde plek.