STEVO neemt punt mee uit Apeldoorn

19-12-2014 om 01:00 uur

De wedstrijd, vervroegd naar donderdag 18 december, begint net als het weer; stormachtig. Het was STEVO dat fel begon en in de eerste 10 minuten van het treffen een aantal keren gevaarlijk doorkwam via Roy Wigger. Ook een schot van Eruk Sonder, gedragen door de wind, miste het doel rakelings.

Na 30 minuten wordt het goed voetballende WSV steeds sterker. Een aantal kleinere kansen is het gevolg.  In een van de uitvallen van STEVO is het Niels Wigger die de 0-1 op het scorebord kon zetten. De keeper van WSV redde echter zijn goede inzet.

Vlak voor het rustsignaal was het Ingmar Reinerink die dicht bij de openingstreffer was, echter zijn schot belande hard op de rug van Roy Wigger, die op 1 meter van de doellijn stond.

Beide partijen gaan met een 0-0 stand richting de thee. WSV komt na rust goed uit de startblokken en combineert er lustig op los. De vele afstandsschoten worden echter goed gekeerd door keeper Roy Kreuwel.

De wind blaast steeds harder over het kunstgras in Apeldoorn, hetgeen het voetbal aan beide kanten er niet aantrekkelijker op maakt. Na dat Roy Kreuwel eerst nog een afstandsschot weet te keren, scoort WSV in de 75ste minuut de 1-0 onhoudbaar snoeihard in de linker bovenhoek.

STEVO zet vervolgens druk op het doel van WSV. Een aantal corners van STEVO zijn gevaarlijk. Een mooie omhaal van Ingmar Reinerink wordt gekeerd op de lijn, een kopbal van Niels Wigger schampt de lat en een vermeende strafschop wordt niet gegeven door verder goed leidende scheidsrechter.

En dan toch wordt het nog 1-1. De goed invallende Thomas Steggink legt de bal op de inkomende Ingmar Reinerink en scoort via de binnenkant paal in de 90 ste minuut 1-1.