Mat STEVO verliest met 3-1 van Schalkhaar

07-12-2014 om 01:00 uur

Een mat STEVO heeft zondag de uitwedstrijd tegen Schalkhaar verdiend met 3-1 verloren. Vooral in de eerste helft was STEVO niet vooruit te branden. Bij rust stond het dan ook al terecht met 2-0 achter.

Al in het eerste kwartier zag je Schalkhaar duidelijk beter combineren. STEVO had wel de straffe wind mee in de eerste helft, maar kon dat voordeel niet uitbuiten. De voorwaartsen van trainer Peter Reekers werden zelden goed in stelling gebracht. Schalkhaar was ook veel feller op de bal. Echte grote kansen kreeg de thuisploeg vooreerst niet ondanks dat betere spel.

De doelpunten voor Schalkhaar vielen eerst in de laatste vijf minuten voor rust. Vanaf links werd de bal mooi diagonaal langs keeper Roy Kreuwel in de verre hoek geschoten. Nog geen twee minuten later, in de 44e minuut, was de STEVO-verdediging opnieuw  van slag en lag de  2-0 al in de touwen.

STEVO kwam in de tweede helft wel iets beter voor de dag, vooral nadat Roy Wigger in het veld kwam, maar het gevoel dat de wedstrijd een wending zou krijgen had je eigenlijk niet. Schalkhaar had ook nu de betere kansen, met in de 52e minuut een bal op de lat.

In de 71e minuut moest STEVO er opnieuw aan geloven. Te gemakkelijk kwam Schalkhaar voor het doel van STEVO en werd de 3-1 op de borden geschoten. In de resterende tijd was Roy Wigger nog enkele keren een plaag voor de verdediging van Schalkhaar en in de 89e minuut soleerde hij door de verdediging van de thuisploeg en gaf ook de keeper het nakijken (3-1).

De resterende tijd was tekort voor STEVO om een beter resultaat uit het vuur te slepen. Ingmar Reinerink had dat overigens nog wel bijna gedaan. Hij kopte de bal in de 90e minuut goed in uit een corner. Vanaf de doellijn werd de bal ternauwernood weggewerkt door een Schalkhaar speler. Het bleef uiteindelijk bij de 3-1 nederlaag.

Twee verliespartijen in twee weken is weer even wennen voor STEVO na de goede reeks.

Volgende week zondag komt Achilles '12 naar de Peuverweide.

Bron: Stevo Voetbal