Informatie over (algehele) afgelastingen van de KNVB

30-01-2015 om 01:00 uur

Informatie over (algehele) afgelastingen

Vanwege de veldcondities zijn de wedstrijden in het amateurvoetbal (veld) voor zaterdag 31 januari en/of zondag 1 februari in de volgende districten en categorieën afgelast:

Zaterdag
Noord: categorie A en B
Zuid I: categorie A en B
West I: categorie B
West II: categorie A

Zondag
Zuid I: categorie A en B

Deze afgelastingen zijn op basis van de stand van zaken op vrijdagmiddag 14.00 uur. Het is mogelijk dat wedstrijden in de overige districten en categorieën in een later stadium alsnog worden afgelast. Hou hiervoor Teletekstpagina 603 en de districtssites van KNVB.nl in de gaten.

Voor wat betreft categorie A geldt de afgelasting ook voor alle bekerwedstrijden.

Deze afgelastingen gelden vanzelfsprekend niet voor de wedstrijden in het zaalvoetbal.

(algehele) afgelastingen
Als er in een district teveel velden worden afgekeurd, kiest de KNVB er in sommige gevallen voor om het gehele programma van een dag of weekend in een district te schrappen, soms alleen voor een bepaalde categorie A of B. Dergelijke KNVB-berichten worden op: teletekstpagina 603 geplaatst. Staat er ter hoogte van jouw district (bijv: West I) en ter hoogte van jouw Categorie (Cat. B) "Afgelast", dan gaat jouw wedstrijd niet door.

Tussen donderdag en op z'n laatst de ochtend van de speeldag voor 8.30 uur wordt bekendgemaakt of er sprake is van een algehele of gedeeltelijke afgelasting. Houd in deze periode deze pagina goed in de gaten.

In welk district speel ik?
Weet je niet in welk district je speelt? klik dan hier. LET OP: Elftallen die uitkomen in een ander district dan waartoe zij geografisch behoren, vallen voor wat afgelastingen betreft onder het district dat de betreffende poule organiseert.

In welke categorie ben ik actief?

Categorie A:

Mannen veldvoetbal standaard hoofdklasse t/m de 6e klasse.
Mannen veldvoetbal reserve hoofdklasse t/m de reserve 3e klasse (Zuid II t/m reserve 4e klasse)
A-, B-, C-junioren eredivisie t/m de 1e klasse
D-pupillen 1e divisie, 2e divisie en hoofdklasse
Vrouwen veldvoetbal BeNeLeague t/m 3e klasse

 Categorie B:

De elftallen/teams die spelen in de overige klassen (zie Cat. A). inclusief alle  meisjes junioren die uitkomen in de meisjescompetitie

Keuring van de velden
In de afgelopen seizoenen is het (helaas) meer dan eens voorgekomen dat wedstrijden worden afgelast die niet afgelast hadden mogen worden. In voorkomende gevallen heeft dit wellicht geleid tot vervelende gevolgen waarbij aan het betreffende elftal/de vereniging een boete is opgelegd door de Tuchtcommissie en zelfs punten in mindering. Vandaar even in het kort de regelingen hierover.

Wanneer er geen sprake is van een algehele afgelasting, maar wel van een mindere terreingesteldheid bij een club, dan is de consul (een keurmeester/official die gaat over de bespeelbaarheid van het veld) belast met de keuring van de velden. Hij beoordeelt of op het speelveld wedstrijden mogen worden gespeeld en of deze bespeelbaar is. Let wel: de consul beslist niet welke wedstrijden wel of niet doorgaan. Dit is voorbehouden aan het bestuur van de thuisspelende club.

Hierbij geldt dat:

bull; de 1e elftallen, landelijke A-,B- en C-junioren t/m de 2e Divisies en de landelijke dames (Hoofd- en 1e klasse) op een veld moeten spelen met een speelveldafzetting;
bull; voor geen enkel reserve-elftal een verplichting geldt om te moeten spelen op een hoofdveld;
bull; wedstrijden van categorie A te allen tijde voorrang krijgen boven wedstrijden uit categorie B;
bull; rekenschap moet worden gehouden met het feit dat op kunstgras gespeeld moet worden wanneer dit op de accommodatie aanwezig is (en dit veld niet is afgekeurd);
bull; voor de 1e elftallen hierbij een afwijkende regel geldt (uitwijk is bij inschrijving een vrije keuze)
bull; uitwijk van het 1e elftal naar kunstgras alleen mag/kan wanneer dit vooraf is goedgekeurd door de KNVB (zie publicatie op onze districtssite);
bull; Alle bekerwedstrijden, ongeacht niveau, moeten inzake afgelastingen worden beschouwd als wedstrijden van categorie A.

Wanneer de vereniging beschikt over een goedgekeurd en gecertificeerd kunstgrasveld moeten wedstrijden ook op dit veld worden gespeeld.

Sportlink Club en Voetbal.nl 
Wanneer de consul tot de conclusie is gekomen dat wedstrijden niet gespeeld kunnen worden, is het van belang dit zo snel mogelijk door te geven. Het voordeel van het doorgeven van de afgelasting is dat deze direct in Sportlink Club en voor iedereen op www.voetbal.nl te zien is. Ook kunnen de competitieleiders hierdoor sneller inspelen op afgelaste wedstrijden en de wedstrijden opnieuw inplannen. Spelers kunnen de eigen website raadplegen of de website van de club waar zij hun wedstrijd spelen.

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

zondag 12 mei

21.5°

Ochtend 11.8°
Avond 22.4°
Nacht 16.4°
Min. 10.8°
Max. 23.4°

Zon op: 03:41 uur
Zon onder: 19:17 uur

Meer weer

Gebruikerslogin