Veel mededelingen op kaderavond STEVO-jeugdafdeling

02-02-2015 om 01:00 uur

STEVO - jeugdvoorzitter Erik Kottink had nogal wat mededingen aan het kader maandagavond in de STEVO-kantine.

Meidenteams

Na een welkomstwoord vertelde Erik trots te zijn dat met 3 meidenteams in de competitie wordt gestart. Belangrijk vindt de voorzitter dat een goed kader de meiden gaat begeleiden. Grotendeels is dat kader al ingevuld. Bij de D1 meiden wordt nog een leider of leidster gezocht. ldquo;Een verrijking voor STEVO, de meidensteamsrdquo;, zei Erik Kottink.

Spelregelbewijs

De tweedejaars B-spelers zijn verplicht om een spelregelbewijs te halen. Dit kan van achter de PC. Johan Brughuis zei dat inmiddels 76% van de KNVB-leden het bewijs al binnen hebben. Bij STEVO is dat veel minder. De komende tijd zal hier meer aandacht aan besteed worden. Ook een taak van de leiders om hun spelers op hun verplichting te wijzen, vindt het jeugdbestuur. Geen spelregelbewijs betekent niet spelen in de nieuwe competitie.

Carnaval

Op Rosenmontag, 16 februari,  wordt er niet getraind door de jeugdelftallen en/of teams.

Vakantieperiodes

Voetballen rond de vakantieperiodes moet goed worden afgestemd. Een taak voor de leiders om goed te overleggen met hun spelers, wie op vakantie gaat. Er moet wel een representatief team kunnen worden opgesteld, zo werd verteld.

Betrokkenheid

Het jeugdbestuur gaat proberen meer vrijwilligers bij de vereniging te betrekken. Gedacht wordt ondermeer aan de wat oudere jeugd.

Overgang naar senioren

Bij de overgang van spelers naar de senioren wil men bij de jeugdafdeling een beter zicht hebben. De leiders van de teams die het aangaan wordt gevraagd om een opgesteld formulier in te vullen.

Afgelastingen

Het is niet altijd even gemakkelijk om aan leiders en spelers vroegtijdig een afgelasting door te geven. Er komt  waarschijnlijk een nieuwe regel voor aanvangstijden van 09.00 zaterdagochtends.

Onder 11 competitie

STEVO doet ook dit jaar weer mee aan de onder 11 competitie.

Aktiviteiten.

25 Maart Team FC Twente met Job Tijink komt bij STEVO trainen. Aanvang 15:30 uur

10 April Flessenactie.

30 mei Henk Droste F toernooi

14 Juni Jaarvergadering

19 juni Kaderavond

20 juni Tenues inleveren.

Emailadres wijzigingen

Leden met een nieuwe emailadres worden verzocht dit door te geven aan jeugdbestuur@stevo.nl

Toernooien

De leiders hadden op de kaderavond de mogelijkheid om zich aan te melden voor een toernooi na de competitie. STEVO A1 gaat naar Berlijn om daar deel te nemen aan een toernooi.

Technische commissie

Robert Paus gaf uitleg over hetgeen waar de technische commissie mee bezig is. Het is de bedoeling om een technisch hart samen te stellen bij de jeugdafdeling. Doel is om het niveau verder op te krikken. Diverse trainers bij de STEVO-jeugdafdeling zijn bereid gevonden hun medewerking te verlenen. Deze trainers hebben de pupillencursus inmiddels al gevolgd en idem een scholingscursus. Met name in de motoriek is er nog veel te verbeteren volgens Robert Paus. Verdere plannen en ideen zijn in ontwikkeling. Onder andere het werken met de VTON-app, het planmatig ontwikkelen van jeugdvoetbal. Er wordt ook een spelers-volgsysteem ingevoerd in eenvoudige vorm.

Keepersclinic

Er wordt een keepersclinic georganiseerd voor de jeugdkeepers bij STEVO. Harry Steggink zal samen met andere keeperstrainers bij STEVO het voortouw nemen bij de clinic.

Selectietrainers 2015-2016

Voor het seizoen 2015-2016 is het trainersplaatje rond. Peter Voshaar blijft bij A1, Hans Roetenberg bij B1 en Thijs Masselink bij C1. Robert Paus gaat de D1 in het nieuwe seizoen trainen. Rene Hilberink de E1 en Wout Gehring samen met Jan Tijink de F1.

Nieuwe Leden.

Nieuwe leden bij de jeugdafdeling moeten zo vroeg mogelijk worden aangemeld in aanloop naar het nieuwe seizoen. Bij voorbaat voor 1 mei. Veelal worden nieuwe leden opgegeven in de maanden juni en juli. Dit is in principe te laat. Met de basisschool zal hierover overleg volgen. Gedacht wordt aan een briefje voor de ouders.

Vragenronde

Kantinebeheerder Martin Döbber had het verzoek aan de leiders om hun elftal er op te wijzen dat de kleedkamers schoon moeten worden opgeleverd na training en wedstrijden. ldquo;Het is soms een grote puinhooprdquo;, aldus Martin. Jeugdvoorzitter Erik Kottink beklemtoonde ook nog eens dat dit niet de bedoeling kan zijn na de mooie verbouwing die de kleedkamers hebben ondergaan.

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

maandag 29 april

18.0°

Ochtend 7.2°
Avond 18.0°
Nacht 14.0°
Min. 6.8°
Max. 19.3°

Zon op: 04:05 uur
Zon onder: 18:55 uur

Meer weer

Gebruikerslogin