Domper voor STEVO. 2-1 Verlies in blessuretijd tegen Wijhe '92

08-02-2015 om 01:00 uur

STEVO kreeg zondagmiddag een flinke domper te verwerken in de uitwedstrijd tegen Wijhe '92. In blessuretijd haalde Wijhe de volle buit (2-1) binnen door prachtig vanaf de hoek zestien meter de bal in het doel van Roy Kreuwel te schieten. Daar was niet meer mee gerekend bij STEVO, al oogde het elftal na de 70e minuut meer en meer vermoeid. Daarvoor ging de wedstrijd redelijk gelijk op.

STEVO keek al na 18 seconden tegen een achterstand aan, nadat de bal ongelukkig in de zestien werd weggewerkt en precies voor de voet van een Wijhe speler belandde. Het schot op goal daarna werd ook nog eens van richting veranderd en keeper Roy Kreuwel van STEVO was kansloos. De 1-0 achterstand was weliswaar een fikse tegenvaller, maar niet onoverkomelijk met nog 89 minuten op de klokken. Niels Wigger had in de derde minuut al de mogelijkheid om STEVO op gelijke hoogte te brengen. Zijn schot uit een vrije trap belandde steenhard op de vuisten van de keeper van Wijhe.

Wijhe was even daarna tot twee keer toe gevaarlijk voor het doel van STEVO. Er ontspon zich een levendig duel in de eerste helft en over en weer waren er wat mogelijkheden voor de beide teams. In de 13e minuut had STEVO misschien wel gelijk moeten maken toen Tom van Bentheim prima breed legde op Maarten Gelhever. De poging van Maarten om de bal in het doel te werken mislukte helaas. De bal ging voorlangs in plaats van in het doel. Wijhe had in de 26e minuut pech dat de bal uit en voorzet net naast de paal werd gekopt. Aan de andere kant was Erik Sonder minder succesvol bij een corner van Stijn Harmelink.

Vlak voor rust in de 44e minuut was er dan toch de 1-1 voor STEVO. Schuin voor het doel vanaf rechts kreeg STEVO opnieuw een vrije trap toegekend van scheidsrechter Wendling. Stijn Harmelink belast met deze klus, zette de baal laag voor en werd door alles en iedereen gemist, behalve door Erik Sonder. Bij de tweede paal tikte Erik de bal simpel binnen en zo zochten STEVO en Wijhe de kleedkamer op met een 1-1 ruststand.

In de tweede vijfenveertig minuten leek aanvankelijk het spelbeeld van de eerste helft zich voort te zetten. Een gelijkopgaande strijd met mogelijkheden over en weer.

Dat duurde tot aan de 70e minuut, toen Wijhe meer intiatief nam en STEVO vermoeid raakte. Ingmar Reinerink kwam in het veld voor Tom van Bentheim en Rien Nieuwmeijer voor de leeg gespeelde Maarten Gelhever. Alles leek er uiteindelijk op, ondanks de wat meer druk van Wijhe, dat de wedstrijd in 1-1 zou eindigen. Totdat de 92e minuut inging. Een bevlieging op links van een Wijhe speler deed de bal vanaf de hoek zestien zomaar in de verre hoek belanden van het doel van Roy Kreuwel (2-1).

Verslagenheid alom in het STEVO-kamp. Hier was niet meer mee gerekend. Scheidsrechter Wendling vond het ook nog eens welletjes en floot direct na de spelhervatting voor het einde.

Conclusie mag zijn, dat STEVO niet verkeerd speelde tot aan de 70e minuut, maar dat concentratieverlies door vermoeidheid STEVO uiteindelijk de das omdeed.

Over twee weken speelt STEVO thuis tegen het geplaagde Suryoye uit Enschede. Aanvang 14:00 uur.