STEVO vergeet zichzelf meer te belonen tegen FC Suryoye

22-02-2015 om 01:00 uur

STEVO vergat zichzelf zondagmiddag op de Peuverweide tegen FC Suryoye meer te belonen. Weliswaar werd gewonnen, maar de kleinst mogelijke overwinning van 1-0 had veel hoger moeten uitvallen.

FC Suryoye dat aantrad met grotendeels het tweede elftal, door omstandigheden die alom bekend zijn, kreeg slechts een halve kans gedurende de 90 minuten. STEVO had er veel meer en waren op twee handen niet te tellen. En dan toch maar 1-0, te weinig gezien het overwicht.

De ploeg van trainer Peter Reekers ging van quit af aan in de aanval en FC Suryoye had de tactiek afgestemd om tegen te houden en niet meer dan dat. Tom van Bentheim kopte in de 4e minuut over en Marc Voshaar trof de kruising via de keeper in de 9e minuut. Het wachten was op het eerste doelpunt voor STEVO.

Voordat die goal viel trad keeper Roy Kreuwel in de 27e minuut voor de eerste keer handelend op bij een sporadische uitbraak van Suryoye. Het kleumende publiek moest tot de 33e minuut wachten voordat STEVO de wedstrijd open brak. Een mooie actie van Roy Wigger op de achterlijn ging aan het doelpunt vooraf. Roy gaf de bal na zijn actie prima breed op Ruben Bekhuis, die mooi en laag over de grond de keeper in de korte hoek verraste op zorsquo;n 20 meter van het doel.

STEVO probeerde daarna de voorsprong te vergroten en had pech in de 35e minuut toen Marc Voshaar zijn schot in de rechter bovenhoek niet beloond zag. Erik Sonder kon in de 39e minuut ook zijn kans niet verzilveren. Evenals Ingemar Reinerink, die zijn kopbal in de 43e minuut uit een voorzet net naast zag gaan.

In de tweede helft opnieuw een aanvallend STEVO en Maarten Gelhever schoot in de 47e minuut al de bal op de kruising. Gemakzucht sloop echter steeds meer in de ploeg van trainer Peter Reekers en zowaar kon FC Suryoye zo nu en dan op de helft van de tegenstander komen. Gevaar leverde het overigens niet op en STEVO voetbalde steeds meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander.

Beste kans was er nog voor Roy Wigger in de 75e minuut. Alleen voor de keeper wist hij de bal niet in het doel krijgen.

De wedstrijd ging in het laatste kwartier uit als een nachtkaars en alleen de overwinning telde nog voor STEVO. Die overwinning kwam er dus na 90 minuten en door het resultaat blijft STEVO bovenin meedraaien in de tweede klasse.