STEVO E1 – team van de week bij STEVO 1 – Helios 1 komende zondag

01-03-2015 om 01:00 uur

 

(Door Richard Mensen) - We zullen gelijk maar met de deur in huis vallen: STEVO  E1 is een team met een geweldige wedstrijdmentaliteit en een uitermate goeie teamspirit.

Dat blijkt uit feit dat bijna altijd iedereen aanwezig is op de training. De jongens en meisje trainen op het scherpst van de snede. Iedereen wil altijd alle duels winnen en enig fysiek lsquo;geweldrsquo; wordt dan ook niet geschroomd. De fijne kneepjes (lees: slimmigheidjes) van het voetbalvak wordt ze met de lsquo;papsleefrsquo; ingegoten. Plezier en spelvreugde staat ook zeer zeker hoog in het vaandel bij de begeleiding van E1.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen ging niet geheel vlotjes, de poulefase van de beker werd helaas niet overleefd.  Het team moest nog ingespeeld raken en met tegenstanders als TVCrsquo;28 E1 en Deto E1 was dat verder geen grootse schande.

In de najaarscompetitie is E1 op een verdienstelijke 6e plaats geëindigd. De mooiste herinnering houden we over aan de uitwedstrijd tegen Wilhelminaschool. Onze spits Thomas Hilberink werd in het strafschopgebied onderuit geschoffeld, waarna de zeer jeugdige scheidsrechtster terecht naar de stip wees. De trainer/coach van Wilhelminaschool liep het veld in voor een blessurebehandeling en wist de scheidsrechter te overrulen tot het geven van een keepersbal. Het lsquo;noodlotrsquo; sloeg een minuut later toe en we kwamen achter met 1-0. In de rust gingen alle koppies weer omhoog en met een flinke dosis strijdlust wisten wij uiteindelijk een 1-1 gelijkspel eruit te slepen. Een dik verdiend punt (een overwinning was nog beter op zijn plaats geweest) en Wilhelminaschool was uitgeschakeld voor het kampioenschap. Niet dat wij dat de spelertjes het kampioenschap niet gunden, maar gezien de gedragingen van leiding en publiek ldquo;LEKKER PUHrdquo;.
Voor de liefhebber hieronder enkele citaten uit het wedstrijdverslag van Wilhelminaschool:

STEVO heeft een goed voetballend team dat ook de fysieke strijd niet schuwt. Daarbij bedienen ze zich overigens soms van geniepigheidjes, waardoor de mannen van Wilhelminaschool zich en af en toe lieten afleiden van waar het werkelijk om gaat: lekker voetballen
De continu als een stoomfluit loeiende leider van STEVO ndash; menig schip in het Twentekanaal raakte hierdoor vanmorgen de weg kwijt en liep vast op de wal
Rara: wie is deze leider??????

Conclusie: SLECHTE VERLIEZERS daar in Hengelo.

In de winterstop werd Stevo E1 nog wel eventjes Twents kampioen bij het zaalvoetballen. Op 3 januari jl. in Tubbergen eindigden wij als nummer 1 in de poulefase. Een verdienstelijk gelijk spel tegen TVCrsquo;28 E1 en de laatste wedstrijd tegen La Première was een echte finalewedstrijd. LAP werd voorafgaand aan deze wedstrijd gezien als de gedoodverfde winnaar. Maar zoals E1 de hele middag al had laten zien, werd ook in deze wedstrijd met een tomeloze inzet gespeeld en droop LAP met een 4-0 nederlaag van het veld af. Op zaterdag 7 februari moesten in Borne de finalewedstrijden worden gespeeld. Onder het motto van keihard werken en continu de tegenstander afjagen en natuurlijk ook goed voetbal spelen, werden Sparta Enschede (0-0), en De Tubanters (2-1) en Emos (2-0) aan de kant gezet. Het Twents zaalvoetbalkampioenschap was een feit. Good old ARNOLD BRUGGINK was toevallig aanwezig in Borne om zijn zoontje te lsquo;supportenrsquo; en Arnold werd bereid gevonden om met onze lsquo;jongensrsquo; op de foto te gaan.

STEVO E1 komt in in de voorjaarscompetitie weer uit in de 1e klasse.  De eerste wedstrijd (thuis tegen ATCrsquo;65 E2) was direct goed voor een verdienstelijke 3-0 overwinning. Het aloude probleem doemde  zich weer op; voldoende kansen creëren, maar dan moet dat balletje er nog wel in. Aan de trainers de schone taak om van onze lsquo;jongensrsquo; (iets) betere lsquo;scherpschuttersrsquo; te maken. Doelstelling is om in de TOP 3 te eindigen. Gezien de kwaliteit van deze groep is dat zekers geen te hoge verwachting.

Stevo E1 bestaat uit de volgende spe(e)l(st)ers (op de foto van links naar rechts):
Bovenste rij: Gijs Werger, Ties Mensen, Thomas Hilberink en Dirk Wesselink
Onderste rij: Jard Slag, Danique Mensen, Job Tijink, Lars Maathuis en Luuk Bargeman

De begeleiding van E1 bestaat uit: Robert Paus (trainer/coach), Rene Hilberink (trainer/coach ndash; ldquo;de als stoomfluit loeiende leiderrdquo;#9786;) en Richard Mensen (leider).

Wij wensen STEVO 1 veel succes en langs deze weg willen wij het Jeugdbestuur bedanken  dat wij als Team van de Week bij STEVO 1 te gast mogen zijn.

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

vrijdag 3 mei

10.7°

Ochtend 13.2°
Avond 11.9°
Nacht 9.0°
Min. 9.0°
Max. 14.3°

Zon op: 03:57 uur
Zon onder: 19:02 uur

Meer weer

Gebruikerslogin