STEVO B1 stap dichterbij kampioenschap

07-03-2015 om 01:00 uur

(Door Leon Kroeze) - STEVO B1 heeft vanmiddag goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de tweede klasse. In Almelo werd naaste belager Oranje Nassau B2 aan de spreekwoordelijke zegekar gebonden: 0-2. En dat na een trieste week waarin bekend werd dat trainer Hans Roetenberg vanwege ziekte voorlopig buitenspel staat. STEVO laat zich daar echter niet door uit het veld slaan en aan alles was te merken dat de jongens er vol voor wilden gaan vandaag!   

De vele meegereisde supporters uit Geesteren zagen STEVO dan ook goed aan de wedstrijd beginnen. Dat leverde al snel een doelpunt op. Een schot van Hugo Weerink werd van richting veranderd en liet de keeper van Oranje Nassau kansloos: 0-1. Het leek alsof STEVO het hierna wel even prima vond en Oranje Nassau beter in haar spel kwam. Tot grote kansen leidde dit echter niet, waardoor er een ruststand van 0-1 op de borden bleef staan. Oranje Nassau begreep dat ze de tweede helft verder vooruit moesten spelen, wat meer ruimte opleverde voor de voorwaartsen van STEVO. Hier werd door STEVO op sommige momenten handig gebruik van gemaakt en resulteerde in een handjevol kansjes, maar geen doelpunten. Tot halverwege de tweede helft. Een corner van STEVO werd door de keeper van Oranje Nassau slecht verwerkt. Terwijl de doelman nog in het luchtledige grabbelde was daar als een duveltje uit een doosje Stan Rekers die het stuk leer van dichtbij hard en hoog in het doel roste: 0-2. Na deze bevrijdende treffer wist STEVO dat het de wedstrijd rustig uit moest voetballen en kon het Oranje Nassau de bal laten zonder dat ze gevaarlijk werden. De Almeloërs eindigden de wedstrijd wel met tien man. Doorlopen op de keeper en het opstootje daarna leverde één speler van Oranje Nassau de rode kaart op.

STEVO B1 verstevigt door deze winst haar koppositie en geeft Oranje Nassau voorlopig het nakijken. Nieuwe nummer twee in de competitie is Den Ham B1, op zes punten achterstand. Over drie weken (28 maart) zal een onderlinge confrontatie moeten uitwijzen of STEVO nog serieus bedreigd wordt in haar kampioensaspiraties. Het treffen begint dan om 12.00 uur in Den Ham. Daarvoor komt eerst middenmoter Vroomshoopse Boys B2 nog op bezoek op de Peuverweide (21 maart, 14.30 uur).

Overigens maakt STEVO B1 nog kans op ldquo;de dubbelrdquo;. Aanstaande zaterdag 14 maart staat het bekertreffen tegen RSC B1 uit Rossum op het programma. Inzet is een plek in de halve finale. De wedstrijd wordt om 14.30 uur op de Peuverweide gespeeld. Steun onze jongens ook in die strijd en komt het zien ldquo;achter de danrsquo;nrdquo;!

Hopelijk zal trainer Hans Roetenberg zijn ldquo;strijdrdquo; winnen en voorspoedig herstellen om de kroon op zrsquo;n werk te kunnen zetten dit voorjaar.
 

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

woensdag 15 mei

21.2°

Ochtend 16.9°
Avond 21.1°
Nacht 15.8°
Min. 13.8°
Max. 22.7°

Zon op: 03:36 uur
Zon onder: 19:22 uur

Meer weer

Gebruikerslogin