STEVO Business Club naar Gladbach vs Wolfsburg

17-03-2015 om 01:00 uur

De STEVO Business Club bezoekt op zaterdag 25 april a.s. een topwedstrijd in de Bundesliga. Op het programma staat dan een wedstrijd tussen de nummer 2 en 3 van de sterke Duitse voetbalcompetitiehellip;..: Borussia Mönchengladbach  vs VFL Wolfsburg.

De sfeer rondom voetbalwedstrijden in Duitsland is uniek. De gemoedelijkheid gaat gepaard met een pul bier en een braadworst; elementen die zullen zorgen voor een unieke ervaring voor de leden van de business club van STEVO.

Borussia Mönchengladbach 

Nadat de club in 1965 in de Bundesliga begon, leidde coach Hennes Weisweiler een jong team naar de meest succesvolle periode van de club. De club werd vijf keer landskampioen in acht seizoenen, won de Duitse beker en ook twee keer de UEFA Cup.

Ook haalde Borussia in 1977 de finale van de Europacup I, waarin het echter verloor van Liverpool. Daarna ging het bergafwaarts met de club en werd alleen in 1995 de beker nog een keer gewonnen. De club degradeerde zelfs naar de tweede Bundesliga, maar kwam in 2001 weer terug.

Momenteel staan de Borussen op een fraaie derde plaats in de Bundesliga. De wedstrijden spelen ze op Stadion im BORUSSIA-PARK. Dit stadion biedt plaats aan bijna 55.000 mensen.

Vfl Wolfsburg

VfL Wolfsburg is opgericht op 12 september 1945. De club speelt zijn thuiswedstrijden in de Volkswagen-Arena en wordt gecoacht door interim-coach Lorenz-Günther Köstner, nadat Felix Magath ontslagen werd als coach.

Sinds seizoen 1997/98 speelt de club in de Bundesliga, waar het langzaam een steeds stabielere factor werd. Deelname aan de UEFA Cup werd een aantal keer verwezenlijkt. Eric Gerets was nog enige tijd trainer van de club.

In 2001 werd het profvoetbal ondergebracht in een vennootschap die daarna door de omnisportvereniging voor 90% aan hoofdsponsor Volkswagen werd verkocht. Eind 2007 heeft de vereniging de resterende 10% aan Volkswagen verkocht.

Wolfsburgrsquo;s bekendste speler voor ons Nederlanders is natuurlijk Bas Dost. Hij heeft inmiddels een prachtige carrière achter zijn naam staan. In Nederland kwam de geboren Deventenaar uit voor o.a. SC Heerenveen en SC Heracles. Nu is Bas Dost één van de belangrijkste spelers van Wolfsburg met een fantastisch Torinstinct!

Al met al dus een prachtig evenement om naar uit te zien.

Inmiddels hebben alle Business Club leden per post een uitnodiging mogen ontvangen. Graag nog wel even opgeven bij Theo Haarhuis (theohaarhuis@gmail.com).

 

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

maandag 6 mei

16.9°

Ochtend 8.7°
Avond 15.8°
Nacht 14.0°
Min. 8.0°
Max. 18.0°

Zon op: 03:51 uur
Zon onder: 19:07 uur

Meer weer

Gebruikerslogin