Extra tijd doet STEVO 2 opnieuw de das om

19-04-2015 om 02:00 uur

De extra tijd die scheidsrechters bijtellen na 90 minuten voetbal bezorgt STEVO 2 meer en meer een angst complex. Tegen Woezik 2 zondagmorgen op de Peuverweide  was het weer raak. In de 93e minuut werd een 1-1 gelijkspel uit handen gegeven. Bij een vrije trap verdween bal achter keeper Mike Freriksen en bleef STEVO 2 wederom met lege handen achter.

Zelfs de goed fluitende scheidsrechter had met STEVO 2  te doen en trooste de verslagenen na afloop. Woezik was de nummer 2 op de ranglijst, bij voorbaat een zware pot voor STEVO, maar niks was onmogelijk gezien de overwinning die het elftal van trainer Alfons Kruiper in de uitwedstrijd behaalde. Bovendien heeft STEVO 2 dit seizoen bewezen met een flinke dosis wilskracht ver te kunnen komen tegen hoger geklasseerde tegenstanders. Alleen het geluk ontbreekt vaak in beslissende fases.

Woezik was vooral in de eerste helft flink de meerdere ten opzichte van STEVO.  De thuisploeg compenseerde dat met flink er tegen aan te gaan en er bovenop te zitten. Af en toe had STEVO een engeltje op de lat en kwam het goed weg. Tot aan de 45e minuut, toen Woezik dan toch nog de verdiende 0-1 maakte.

In de tweede helft was STEVO veel meer gelijkwaardig aan Woezik. Hoewel de gasten over goede voetballers beschikten kon STEVO veelal gelijke tred houden en ging het zelfs op jacht naar de gelijkmaker. Er kwamen ook goede kansen en je kreeg het gevoel dat er wat in het vat zat.

De gelijkmaker van STEVO kwam dan ook niet geheel onverdiend in de 75e minuut tot stand toen Rob Steggink de bal uit een vrije trap op zorsquo;n 20 mtr van het doel boven in de kruising joeg. Voor Woezik het sein om nog een keer alles uit de kast te halen voor de drie punten. Er waren ook enkele goede mogelijkheden, maar STEVO hield dapper stand.

Na de 90 minuten speelde het angstcomplex bij STEVO 2 weer op, van het zal toch niet weer gebeuren. Het gebeurde wel. De bal uit een vrije trap in de 93 minuut viel binnen de 5 meter van het doel en werd door een speler van Woezik voldoende geraakt om deze in de goal te laten doen verdwijnen. Woorden schieten tekort om hierna het gevoel van de spelers van STEVO te beschrijven. Verslagen lag iedereen op de grond. Minimaal voor de vierde keer dit seizoen ging het in de extra tijd mis. Onnodig verloren punten die aan het eind van de streep STEVO 2 zomaar de das om kunnen doen.