STEVO laat winst glippen in slotfase tegen Voorwaarts Twello .

10-05-2015 om 02:00 uur

STEVO liet zich zondagmiddag in de slotfase van het treffen tegen Voorwaarts Twello de winst ontnemen. Het werd uiteindelijk 2-2. Op zich een prima resultaat tegen het dit seizoen goed presterende Voorwaarts, maar er had meer ingezeten deze middag. STEVO kreeg namelijk nogal wat honderd procent kansen, waar eigenlijk een beetje te nonchalant mee werd omgesprongen.

Dat vroor de ploeg van trainer Peter Reekers op het eind van de wedstrijd op de emmer met het warme weer die middag. Het was de laatste wedstrijd van het seizoen voor STEVO en door het resultaat tegen Voorwaarts eindigt het toch nog op een mooie vijfde plaats van boven. Net op tijd werden in de laatste wedstrijden met beter voetbal de nodige punten in de wacht gesleept en het seizoen mag als geslaagd beschouwd worden. A-junioren maakten hun opwachting in de voorbijgaande weken en ook dat is zeer positief te noemen.

Dan de wedstrijd tegen Voorwaarts. Tot aan het eerste kwartier gebeurde niet veel. STEVO kreeg in de 12e minuut van de wedstrijd een corner, die niks bracht. Voorwaarts kwam drie minuten later zomaar uit het niets op een 1-0 voorsprong toen de bal uit een voorzet vanaf de achterlijn eenvoudig werd ingeschoten. STEVO probeerde een minuut later al wat terug te doen door Niels Wigger, die de bal hard op het doel schoot van Voorwaarts. De keeper van de thuisploeg redde echter goed. In de 20e minuut had STEVO gelijk moeten maken. Tom van Bentheim kwam helemaal vrij voor de keeper van Voorwaarts en eigenlijk telde je het doelpunt al. Met het beslissende schot op doel van Tom ging de bal huizenhoog over, weg kans.

Niels Wigger schoot in de 25e minuut ook nog eens de bal hoog over het doel, totdat in de 32e minuut wel de 1-1 op de borden verscheen. Een combinatie, die misschien iets te ver werd doorgevoerd, kreeg uiteindelijk toch de beloning die het verdiende, namelijk een goal. Thomas Steggink gaf de laatste pass aan Roy Wigger, die geen moeite had om de gelijkmaker binnen te schieten.

In de 35e minuut had STEVO misschien wel op voorsprong kunnen komen als Niels Wigger niet te sociaal was geweest in deze situatie. In plaats van voor eigen succes te gaan, legde hij de bal breed af waaruit geen resultaat werd gehaald. Voorwaarts deed kort voor rust ook nog van zich spreken met een prima mogelijkheid. De bal ging net naast het doel uit een voorzet.

In de tweede helft begon STEVO voortvarend. Al in de 54e minuut was het 1-2 na een mooie combinatie tussen Niels Wigger en Tom Van Bentheim. Laatst genoemde zette de bal vanaf de zijkant op maat voor op Maarten Gelhever. Maarten bleef rustig en zette STEVO op een 1-2 voorsprong.

Voorwaarts probeerde na de achterstand wat meer druk te zetten op het doel van STEVO, maar moest toezien hoe Roy Wigger in de 73e minuut de bal op de paal schoot. Het had de beslissing in de wedstrijd kunnen zijn. Voorwaarts ging na de gemiste kans nog meer op jacht naar een beter resultaat en het kreeg ook enkele goeie mogelijkheden. Keeper Roy Kreuwel redde de bal zelfs een keer op de doellijn, daar waar iedereen van Voorwaarts al aan een goal dacht.

In het laatste kwartier liet STEVO zich de wedstrijd ontnemen en het gevoel bekroop je van dat er wel eens een tegendoelpunt kon vallen. Vlak voor tijd gebeurde dat ook en dat was een kleine domper op het 2-2 resultaat waar vooraf misschien wel voor getekend was.