Winst voor STEVO A1 en verlies voor STEVO 3 in nacompetitie

23-05-2015 om 02:00 uur

STEVO 3 en STEVO A1 speelden zaterdagmiddag een wedstrijd in het kader van de nacompetitie. STEVO A1 voor een plek in de hoofdklasse bij de junioren en STEVO 3 voor een plaats in de tweede klasse.

STEVO A1 won haar wedstrijd op de Peuverweide met 2-1 van SDC rsquo;12 A1 en STEVO  3 verloor in Borne met maar liefst 6-0 van NEO 2.

STEVO A1 deed dus goede zaken in de eerste wedstrijd van de tweede ronde. Tegen SDC was STEVO er enorm op gebrand een goed resultaat neer te zetten. Eigenlijk had het dit weekeinde een toernooi moeten spelen in het Duitse Berlijn. Omdat beide clubs, STEVO en SDC,  er niet uit kwamen om de eerste wedstrijd te spelen op een andere datum moest het elftal van trainer Peter Voshaar noodgedwongen het toernooi af zeggen, daar waar allen met zoveel belangstelling naar hadden uitgekeken.

Hoe het ook zij, STEVO A1 moest haar wedstrijd dus zaterdagmiddag spelen en deed dat in de eerste helft naar behoren.  Wout Gehring maakte de 1-0 door de bal uit een corner in één keer, bij notabene de eerste paal, binnen te schieten. Wout beschikt over een geweldige trap en liet dat aan de circa 150 toeschouwers nog eens zien.

SDC kreeg even later een vrije trap aan de andere kant. De bal kwam op de bovenkant lat en dat was een gelukje voor STEVO. Nog voor rust kwam STEVO dan toch nog op 2-0. Stan Nijhuis werd  in de zestien meter onderuitgehaald en daarvoor is maar één beslissing, een strafschop. Aan Justin oude Booijnk is zorsquo;n buitenkansje wel toevertrouwd en hij had dan ook weinig problemen om de bal achter de uitstekende keeper van SDC te schieten. Eerder namelijk al had de sluitpost van SDC op wonderbaarlijke wijze reddingen verricht bij kansen voor STEVO.

In de tweede helft zagen we een veel moeizamer spelend STEVO. SDC was duidelijk nu de meerdere en er kwamen kansen voor de Denekampers. Een misverstand bij STEVO, ofwel voor wie is de bal, leidde tot de aansluitingstreffer. SDC bleef ook na dit doelpunt de baas over STEVO, maar kwam niet tot meer doelpunten. In de return in Denekamp moet STEVO A1 vol aan de bak om de finaleronde te bereiken van de nacompetitie.

STEVO 3 fors onderuit tegen NEO 2

STEVO 3 ging fors onderuit in Borne tegen NEO 2. Het werd maar liefst 6-0 voor de thuisploeg. NEO 2 beschikt niet over een wonderploeg, maar STEVO 3 had weer eens een totale offday. En dat is de ploeg van trainer Thijs Masselink in de tweede helft van de competitie ook  al te vaak opgebroken en heeft daardoor het kampioenschap, wat zeker leek,  verspeelt.

De eerste 10 minuten van het duel tussen NEO en STEVO gingen nog wel gelijk op. Tom Lohuis werd op maat aan gespeeld door Rick Kokhuis en schuin voor het doel belandde de bal vanaf zijn voet in de handen van de keeper van NEO. Hierna was het meer en meer NEO dat het initiatief nam. Tot drie maal toe kreeg het mogelijkheden voordat STEVO weer eens gevaarlijk werd.

Het goede gevoel was er eigenlijk nooit bij STEVO 3. Danny Huzink en Rick Silderhuis werden halverweg de eerste helft al gewisseld voor Tom Rekers en Lars Platenkamp. Ook zij konden niet verhinderen dat NEO, zonder goed te spelen, al te veel problemen had met STEVO. Bij rust was het dan ook al 3-0 voor NEO.

Na de thee een zelfde spelbeeld  als in de eerste helft. STEVO 3 probeerde nog wel de bakens te verzetten door aanvallend te spelen, wat moet je ook anders,  maar moest lijdzaam toezien dat NEO de bal wel in het doel kreeg. Thijs Masselink en Rob Oude Breuil vielen halverwege de de tweede helft nog  in , maar ook dat zette geen zoden meer aan de dijk. Uiteindelijk viel de dubieuze 6-0 in de laatste minuut. Volgens alles wat STEVO was, was de bal niet over de lijn bij de hoekschop. De scheidsrechter besliste anders.

En daarover is nog wel wat meer te vermelden. Wederom had de KNVB een leidsman afgevaardigd die de penisoengerechtigde leeftijd al lang had bereikt. Hoe goed de bedoelingen ook zijn van deze scheidsrechters, ze zijn niet meer geschikt om een wedstrijd te fluiten waar iets op het spel staat. Dit bleek zaterdagmiddag nog weer eens overduidelijk. Iemand die vanuit de middencirkel een wedstrijd leidt en meestal fluit op aandringen van de spelers vraagt om moeilijkheden. Beter is dan nog om jonge scheidsrechters een kans te geven. De leiding bij NEO 2 ndash; STEVO 3 was een totale aanfluiting. Tweede Paasdag speelt STEVO 3 de tweede wedstrijd in Geesteren op de Peuverweide. Aanvang 10:00 uur.