STEVO 2 delft onderspit tegen PH 2.

31-05-2015 om 02:00 uur

STEVO 2 heeft het zondagmorgen nog niet gered hoofdklasser te blijven tegen PH 2. Na de eerdere 1-1 in Geesteren, werd het nu 2-1 voor de Almeloers. PH komt door dit resultaat volgend seizoen zeker uit in de hoofdklasse. STEVO krijgt een herkansing om hoofdklasser te blijven tegen waarschijnlijk Longa 2. Het was een verdiende overwinning zondagmorgen voor PH, zo mag gesteld worden. De felicitaties gaan dan ook uit naar spelers en begeleiding van PH.

Wat STEVO na 90 minuten voetbal eigenlijk meer bezig hield  was hoe de wedstrijd was afgelopen als Rick Stamsnieder in de tweede helft niet met een rode kaart van het veld was gestuurd na 2 keer geel.  STEVO leidde op dat moment namelijk met 0-1.  Sander Lohuis nam de bal in 1 keer op de slof uit een corner van Rob Steggink en stiekum was de 0-1 voorsprong daar.

Het overwicht van PH had tot aan de goal van STEVO zelden tot uitgespeelde kansen geleid. Het vertrouwen in een goede afloop werd met de minuut dan ook groter, in ieder geval bij de STEVO-aanhang langs de kant. Tot aan het moment waarop Rick Stamsnieder van de warrig leidende scheidsrechter de 2e keer gele kaart kreeg voorgeschoteld en dus met rood het veld moest verlaten. PH profiteerde optimaal van het één man meer voordeel en drie minuten later al was de stand in evenwicht 1-1.

De Almeloers zetten na de gelijkmaker nog meer druk op de goal van STEVO. Het was nu achterin  vrouwen en kinderen eerst voor de ploeg van trainer Alfons Kruiper.  STEVO kon uiteindelijk de druk niet weerstaan en nadat de bal ook nog eens ongelukkig van richting werd veranderd was keeper Niels Kroeze kansloos.

STEVO was na de 2-1 achterstand niet meer in staat het tij te keren en moet zich concentreren op volgende week waarin het, zoals eerder gezegd, een laatste kans krijgt. Longa 2 wordt waarschijnlijk dan op neutraal terrein de tegenstander.

Bron: Stevo Voetbal