STEVO 2 grijpt laatste strohalm. 4-0 winst tegen Longa.

07-06-2015 om 02:00 uur

Om volgend jaar toch nog hoofdklasse te mogen spelen heeft STEVO 2 zondagmorgen de laatste strohalm gepakt in het duel tegen Longa rsquo;30 2. Het werd op het veld van VV Dienpenheim 4-0 voor de mannen van trainer Alfons Kruiper. Of de overwinning zin heeft gehad is eerst over twee weken bekend wanneer de beslissing valt of Achilles rsquo;29 2 zijn plaats in de hoofdklasse afstaat aan STEVO.

Raar is het wel dat de KNVB voorafgaande aan het duel STEVO - Longa nog steeds geen duidelijkheid hierover had. Hoe het ook zij de wedstrijd moest gespeeld worden en STEVO 2 was tot op het bot gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten. Het speelde een prima partij en 4 goals in één wedstrijd had STEVO 2 nog niet eerder gemaakt in het afgelopen seizoen.

Niek van Bentheim was op schot en maakte een onvervalste hattrick in de tweede helft. Bij rust stond STEVO al op 1-0 door Sander Lohuis, die in de 23e minuut, na  eerst een goeie actie van Ruud Rikhof, succesvol afrondde. STEVO bleef geconcentreerd spelen en Longa had duidelijk de wedstrijd van afgelopen woensdag nog in de benen. In de competitie waren de de mannen van Longa STEVO twee keer de baas. Nu was het andersom.

STEVO had nog wel het geluk vlak na de 1-0, dat de bal uit een vrije trap van Longa via de binnenkant paal weer het veld in stuiterde en niet in het doel. Niek Korte en Rob Steggink kregen voor de thee nog prima kansen op de 2-0, maar het geluk zat toen even niet mee.

Na de pauze kwam STEVO al snel op 2-0 en 3-0 door Niek van Bentheim. Een voorzet van Sander Lohuis werd door Niek moeiteloos afgerond. Even later was hij weer de geluksvogel toen de bal uit een mislukt schot op het doel van Longa van hem toch nog de richting kreeg die het moest hebben. De 3-0 leek voldoende en was het uiteindelijk ook. Helemaal toen Longa met 10 man verder moest na een rode kaart op advies van de grensrechter. Een misverstand in de verdediging van Longa zorgde voor de 4-0 eindstand . Niek van Bentheim onderschepte de bal op de zestien en schoof de bal laag over de grond in de verre hoek.

Zoals gezegd is het nu afwachten wat Achilles rsquo;29 gaat doen. Het zou een domper op de feestvreugde zijn van zondagmorgen als besloten wordt om toch verder te gaan in de hoofdklasse. STEVO 2 hoeft echter niet te wanhopen. Het heeft dit seizoen vaak genoeg bewezen dat het goed kan voetballen en mocht het zover komen, dan kan het zeker een rol van betekenis spelen in de eerste klasse. Dan onder de nieuwe trainer Gerard Kocks.

Op de foto STEVO 2 na het duel tegen Longa 2

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

vrijdag 3 mei

11.7°

Ochtend 13.2°
Avond 10.5°
Nacht 8.5°
Min. 8.5°
Max. 14.3°

Zon op: 03:57 uur
Zon onder: 19:02 uur

Meer weer

Gebruikerslogin