Magic Four wint voor derde achtereenvolgende keer PMA-toernooi

13-06-2015 om 02:00 uur

Magic Four, het team van Thijs Masselink, Robert Hegeman en Niels Keppelink heeft voor de derde achtereenvolgende keer het PMA-voetvolleytoernooi op sportpark de Peuverweide in Geesteren op haar naam geschreven. Een fantastische prestatie en het team mag nu definitief de wisselbeker houden, zoals het in de spelregels beschreven staat.

Huizenhoog favoriet waren ze vooraf Magic Four en dan ga er maar aan staan. De drie waren erop gebrand om het kunstje opnieuw te flikken en na de winst in de poulefase moest er met echt sterke tegenstanders afgerekend worden. Allemaal beten ze zich stuk op het slimme spelletje wat Magic Four speelde. Er alleen voor zorgen dat de bal over het net wordt gewerkt zonder gekke dingen te doen, was de tactiek. En dat hadden de meeste teams blijkbaar niet door. Te vaak gingen ze in de fout door de bal te  mooi te willen spelen. De tegenstander in de finale, het team Lekker Doen van aanvoerder Remon Kruiper, was een topteam op het toernooi, maar op het beslissende moment niet opgewassen tegen de gelouterde cracks van team Magic Four. De eerste set ging nog wel naar Lekker doen, maar in de 2e en 3e set werd de schade snel hersteld door Magic Four en kon de vlag opnieuw in top.

Paul Gehring van de organisatie sprak na afloop en bij de prijsuitreiking lovende woorden over team Magic Four en zei verder met een knipoog dat de commissie op kosten is gejaagd doordat een nieuwe wisselbeker aangeschaft moet worden. De strijd om de derde en vierde plaats werd een prooi voor het team van FC Co-itus, met aanvoerder Jan Tijink en vooraf als grote kanshebber voor het toernooi betiteld. Tegen Magic Four moesten ze het echter afleggen. Dat gold ook voor team Dnipro Dnipropetrovsk van Stan Rekers, dat in de halve finale niet opgewassen was tegen team Lekker doen.

De winnaars mochten van de sponsor van het toernooi, Robert Maathuis van PMA Schilders uit Vriezenveen, een leuk aandenken en een enveloppe met inhoud in ontvangst nemen. Robert Maathuis was vol lof over de organiserende commissie en sprak van een buitengewoon mooi voetvolleytoernooi met 60 teams.

Bestuurslid van STEVO, Charel Nijhuis, dat aan het begin van het PMA-toernooi de deelnemers welkom heette en aan het eind bedankte voor hun deelname, had het over toppers. Toppers waren, zo zei Charel, de winnaar Magic Four en toppers waren ook de organisatie Paul Gehring, Robert Paus , Ben Kottink, Gerben Busscher, John Nijhuis, Emiel Schöder, Richard Mensen en Edwin Paus. ldquo;Wat een geweldig toernooi hebben jullie weer georganiseerd ldquo;, aldus Charel Nijhuis.  Daar was geen woord over gelogen.

Even was er zaterdagmorgen bij de commissie nog de schrik dat de weegoden roet in het eten zouden gooien, maar een blik op buienradar leerde al gauw dat er tegen de klok van twee uur een zonnetje zou doorbreken met aangename temperaturen. En warempel die vooruitzichten op buienradar werden bewaarheid. Kwamen de eerste teams om 13.30 uur nog met een natte jas aan, een kwartier later was het droog en bij aanvang van de wedstrijden was Pluvius vertrokken.

Het ging er gelijk fanatiek aan toe bij de onderlinge confrontaties en de talrijke scheidsrechters lieten zich niet van hun stuk brengen door op of aanmerkingen. Ben Kottink had de leiding vooraf goed geïnstrueerd hoe de spelregels gehanteerd moesten worden en daar was geen speld tussen te krijgen.

Niet alleen op de velden was wat te doen, ook aan het randgebeuren was gedacht. Voor de kinderen stonden speelkussens opgesteld en een groot terras zorgde ervoor dat het aangenaam toeven was op de Peuverweide. Weerzien met oude bekenden is telkenjare mooi om te zien. Michel Jansen, trainer van FC Twente, komt graag naar Geesteren om mee te doen en ook de voetbalclub DOS rsquo;37 uit Vriezenveen was met drie teams sterk vertegenwoordigd. Damesteams deden niet onder voor de heren en gingen de confrontatie met verve aan.

Mensen die al jaren uit Geesteren vertrokken zijn voelen deze middag opnieuw het Geesters bloed in de aderen stromen en kunnen na afloop maar moeizaam afscheid nemen van het sportpark waar ze als klein kind zijn groot gebracht met het voetbalspelletje. Verbroedering alom dus op het PMA-toernooi. Tenslotte gaan er nog complimenten uit naar het kantinepersoneel en de mensen van de EHBO.

Binnenkort gaat de PMA- commissie het toernooi van zaterdag evalueren. Is het echt nodig? Het bestaande draaiboek kan zo weer uit de kast.

Team Magic Four liet bij de prijsuitreiking alvast weten ook volgend jaar van de partij te zijn. Benieuwd of er dan wel  een team in staat is om deze toppers op het 4e PMA-voetvolletoernooi van de troon te stoten.

De boodschappenmand, waarvan de de waarde moest worden geraden ging naar Ilse Hamer. Bijna 85 Euro was de inhoud waard.  PLUS Wallerbosch was de gulle gever.

Meer foto's op:

https://plus.google.com/photos/104224279353748422331/albums/6159971724596834945
 

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

vrijdag 3 mei

10.5°

Ochtend 13.9°
Avond 9.9°
Nacht 8.0°
Min. 8.0°
Max. 14.3°

Zon op: 03:57 uur
Zon onder: 19:02 uur

Meer weer

Gebruikerslogin