Voorwoord jeugdvoorzitter Erik Kottink op het nieuwe seizoen

23-07-2015 om 02:00 uur

Beste jeugdleden, kaderleden, ouders en alle overige betrokkenen.

De mussen vallen van het dak, de airco loeit op het dak; we zitten midden in een hittegolf en de komende week zijn de voorspellingen ook nog zomers. Dat beloofd nog wat voor de vakantie, die nog voor ons staat.

Het nieuwe seizoen 2015-2016 staat weer voor de deur. En we hopen dat dit seizoen het afgelopen jaar kan overtreffen. Maar liefst 11 kampioenen bij de jeugd, met als klap op de vuurpijl de Bekerwinst voor B1 en een puike prestatie van A1, die tot de laatste dag heeft gevochten voor een plaats in de Hoofdklasse. Maar ook de resultaten van de recreatieteams in de lagere teams zijn er om genoemd te worden.

Een andere prestatie is het opzetten van een meisjesafdeling bij STEVO. Met maar liefst 3 teams namen we deel in de voorjaarscompetitie, en het kampioenschap van E1 was een kroon op het werk.

De trainers van de selectieteams zijn allemaal gebleven, maar er zijn wat wisselingen. Na meer dan 10 jaar actief te zijn geweest bij de E1, gaat Robert Paus de D1 onder zijn hoede nemen. Toch hebben we een nieuw gezicht in de persoon van Albert Olde Rikkert. Hij vervangt tijdelijk Hans Roetenberg. Hans wacht nog een zware operatie, en tijdens zijn herstel periode zal Albert de mannen van oefenstof voorzien. Een mooi gebaar van Albert, en we wensen Hans veel succes met de operatie en het herstel.

Afgelopen jaar zijn we gestart met het 'Technisch Hart'. Door geschoolde en begeleide trainers te zetten op niet selectie teams, denken we dat de kwaliteit van meer spelers verbeterd wordt, waardoor we als totale jeugdafdeling sterker zullen worden. Een aantal leden zullen om verschillende reden moeten stoppen, maar het is een succes. Het komend seizoen gaan we starten met een trainers app. Via de app worden alle trainers voorzien van oefenstof, die ze op een simpele manier kunnen toepassen in de training. Het voorziet de trainers, ook die van de lagere teams, van wisselende oefenstof en voorkomt veel voorbereiding. Een pilot in het afgelopen jaar is prima geslaagd.

Natuurlijk zijn we volgend jaar weer te volgen op www.stevogeesteren.nl, en via Twitter. Tonnie Lohuis zorgt al een paar jaar voor een actuele site, waarop we trots mogen zijn.

In de info gids die traditioneel verspreid wordt onder de jeugdleden staat een passage over alcoholgebruik. Ondanks het standpunt van het bestuur, dat in de 1e lijn de leden en de ouders verantwoordelijk zijn, wil ik met klem een beroep doen op de leiders, trainers en overige kaderleden om de regels over alcoholgebruik die hierin vermeld staan te respecteren. Het welzijn en gezondheid van de jeugdleden staat hierbij centraal.

Tot slot wil ik aandacht voor het volgende

We zien dat de animo om iets vrijwillig te gaan doen bij STEVO steeds minder wordt, terwijl het ledental alsmaar stijgt. Dat is een zorgelijke tendens, waar we met zrsquo;n allen voor moeten waken. De TC en het bestuur steken veel tijd in het werven van vrijwilligers, wat tot op heden altijd is gelukt.

We komen nu op een punt dat we geen leiders/trainers op een elftal kunnen zetten, omdat die er gewoonweg niet zijn. Denk goed na als je lsquo;neersquo; zegt op de vraag of je een uurtje per week vrijwilliger wilt zijn bij STEVO, want ook hier geldt: lsquo;vele handen hellip;hellip;hellip;hellip;hellip;.rsquo;.

Rest mij niets anders om jullie (voetballers, trainers, leiders en al het overige kader) een mooie en een sportief en succesvol jaar toe te wensen, mede namens het voltallige jeugdbestuur en technische commissie.

Erik Kottink

Jeugdvoorzitter STEVO

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

dinsdag 7 mei

17.3°

Ochtend 9.7°
Avond 15.9°
Nacht 10.3°
Min. 9.7°
Max. 19.0°

Zon op: 03:50 uur
Zon onder: 19:09 uur

Meer weer

Gebruikerslogin