VTON – Voor plezier en ontwikkeling Jeugdspelers

22-08-2015 om 02:00 uur

VTON ndash; Voetbal Technische Ontwikkeling

Voor plezier en ontwikkeling Jeugdspelers en het gemak en kwaliteit van ons Trainerskader

Ons volledige trainerskader heeft vrijdagavond 21 augustus uitleg gekregen van de VTON.
Als TC-jeugd en Jeugdbestuur willen wij de VTON in de persoon van Richard Elsinga bedanken voor de heldere uitleg en de nuttige tips tevens willen wij ons trainerskader bedanken voor de geweldige opkomst!

Elke amateurclub kent het probleem: hoe kunnen we genoeg enthousiaste, gekwalificeerde trainers en begeleiders inzetten om elk jeugdelftal iedere week een verantwoorde, plezierige training aan te bieden?
Wat kunnen we pupillen leren en hoe boeken ze lsquo;spelenderwijsrsquo; vooruitgang?
Natuurlijk staat lol in het spelletje voorop, maar steeds beter en sterker worden is voor elke jeugdspeler, getalenteerd of minder getalenteerd, overduidelijk lsquo;part of the funrsquo;.

De VTON methodiek is een compleet leeftijdsspecifiek en methodische opgebouwd voetbal trainingsprogramma. Het betreft een tool waarmee je een heel jaar lang jeugdspelers kunt trainen met behulp van je mobiele telefoon of computer
VTON geeft trainers een volledige ondersteuning en begeleiding bij het geven van voetbaltrainingen. Een innovatieve en eenduidige voetbalvisie, speciaal ontwikkeld voor onze gehele jeugdopleiding.
Leeftijdsspecifieke trainingen, waarbij alles aan bod komt: voetbalhandelingen onder de knie krijgen en verder ontwikkelen, techniek, tactiek, balgevoel, spelinzicht, samenspelen in een team.

Wij als TC-jeugd hebben ons vorig jaar september voor het eerst laten voorlichten door de VTON. Wij waren meteen enthousiast, dit is wat wij zochten een tool waar onze jeugdspelers meer plezier van gaan beleven en ons trainerskader, bestaande uit voornamelijk vrijwilligers, heel veel gemak en houvast aan hebben. Vooral het visualiseren van de oefeningen biedt heel veel toegevoegde waarde.
Wij zijn direct een stappenplan begonnen:
Offerte ndash; Pilot Jeugdtrainers ndash; Akkoord Hoofdbestuur ndash; Presentatie uitleg Trainerskader

Na het zien van de offerte durfden wij het aan om met tien jeugdtrainers een pilot te starten van een halfjaar. Begin mei zijn we gaan evalueren met de trainers, en daar kwamen de volgende punten naar voren.

- Het werken volgens een vaste gestructureerde jaarplanning, biedt heel veel houvast.
- De grote variatie in oefeningen, waar ik zelf nooit op zou komen.
- Het gemak en de snelheid waar mee ik een training kan voorbereiden.
- Door het verplaatsen van een paar pionnen kun je de volgende oefening snel opstarten.
- Wij trainen hetzelfde team met verschillende trainers maar weten nu zeker dat eenieder volgens de juiste trainingsopbouw werkt.
- Het geeft mij meer vertrouwen als trainer, weet dat ik goed bezig ben voor mijn jeugdspelers om hen door te ontwikkelen.
- Ook mannen/vrouwen zonder trainerservaring kunnen deze trainingen geven.

De trainers waren dus unaniem van mening dat wij verder moesten gaan met de VTON.

Vervolgens hebben wij het hoofdbestuur de toegevoegde waarde van de VTON uitgelegd en geconfronteerd met het kostenplaatje. Zij vonden onze argumenten voldoende om het te proberen, wel met het uitdrukkelijke verzoek om toe te zien dat het wordt gebruikt.

Gisteravond heeft ons volledige trainerskader uitleg gekregen van de VTON. Kunnen gerust stellen dat het trainerskader onder de indruk was en enthousiast huiswaarts is gegaan.
Dit weekend ontvangen de trainers de accounts en kan er vanaf aanstaande maandag worden gestart met de VTON methodiek.

Als TC-jeugd willen wij nogmaals herhalen dat het verdere gebruik van de tool; voor de volgende seizoenen, volledig afhangt van het huidige voornamelijk vrijwillige trainerskader.
Alleen door het constant gebruiken heeft de VTON toekomst!
Het zou prachtig zijn dat wij onze jeugdspelers voor nu en de toekomst meer plezier kunnen bieden en ook onze toekomstige trainers van het VTON gemak kunnen blijven voorzien.

Wij gaan er voor!

TC-jeugd

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

dinsdag 30 april

19.8°

Ochtend 13.8°
Avond 22.2°
Nacht 16.6°
Min. 11.8°
Max. 22.8°

Zon op: 04:03 uur
Zon onder: 18:57 uur

Meer weer

Gebruikerslogin