Sneu 1-2 verlies voor STEVO 2 tegen Quick ’20 2

06-09-2015 om 02:00 uur

Het was een sneu 1-2 verlies voor STEVO 2 zondagmorgen op de Peuverweide. Eerst in de 86e minuut van de tweede helft kwam Quick rsquo;20 2 uit een vrije trap op voorsprong. STEVO 2 had minimaal een gelijkspel verdiend op basis van de kansen die het kreeg.

Quick rsquo;20 was als verwacht de betere voetballende ploeg en mocht het spel maken. STEVO stond goed in de eerste helft en gaf weinig weg. Bij uitvallen was het zelfs gevaarlijker dan de Oldenzalers en had toen ook zomaar op voorsprong kunnen komen. Tot de rust bleef de 0-0 gehandhaafd.

STEVO 2 kwam flitsend uit de startblokken in de tweede helft. Stijn de Roy van Zuidewijn schoot in de 46e minuut met zijn linkerbeen de bal keihard in het dak van het doel van Quick rsquo;20. Een opsteker waar Quick toch even van schrok. STEVO kwam nu zelf ook meer aan voetballen toe en het verscheen vaker voor het doel van de Oldenzalers dan in de eerste helft. Tot twintig minuten voor tijd leek er weinig aan de hand. Quick wilde wel maar STEVO bleef gedisciplineerd spelen en bleef weinig weg geven.

Dat de goal en gelijkmaker van Quick uiteindelijk een vrije trap kwam was niet verwonderlijk. Net buiten de zestien floot de scheidsrechter voor een overtreding. Niels Kroeze was kansloos op de bal die met veel gevoel links in het doel verdween. Een domper voor STEVO 2. Gerard Cocks wisselde nogal wat spelers en een goede organisatie werd gevraagd voor de resterende tijd.

Bob Klein Haarhuis kreeg een prima kans op 2-1. De bal vanaf zijn voet kwam jammer genoeg op de kruising van het doel van Quick rsquo;20. Quick 20 wilde zelf ook meer dan de 1-1 en kreeg opnieuw een vrije trap schuin voor het doel van STEVO. De bal werd keurig bij de tweede paal afgeleverd en geheel vrijstaand was het een koud kunstje het leer binnen te koppen. Onnodig omdat de bal lang onderweg was en STEVO daarover niet verrast hoefde te zijn.

In de resterende minuten probeerde STEVO 2 nog wel het verdiende gelijke spel uit het vuur te slepen, maar het geluk ontbrak en bleef het met lege handen achter. Volgende week speelt STEVO 2 de uitwedstrijd tegen LEONES 2.