Op de valreep overwinning voor STEVO A1 tegen Juventa A1 (3-2)

19-09-2015 om 02:00 uur

STEVO A1 wist zaterdagmiddag op het kunstgras van de Peuverweide op de valreep te winnen van Juventa A1. Remon Kruiper werd de held van de middag toen hij in de 93e minuut STEVO A1 naar een 3-2 overwinning kopte. Daarmee maakte hij zijn ``fout`` van de eerder gemiste penalty meer dan goed.

Wat een wedstrijd was dit voor STEVO A1. Na een goed begin, drie corners en enkele goede mogelijkheden in de eerste 10 minuten, daalde daarna het spelpeil van de elf van trainer Peter Voshaar af naar een bedenkelijk niveau.

Juventa profiteerde bijna meteen. Nadat enkele vrije trappen nog niet het gewenste resultaat brachten, was het de eerste beste aanval over rechts wel raak. Robin Engbers probeerde de speler van Juventa nog wel uit te schakelen, maar deze was hem te slim af en zijn voorzet werd prima afgerond. Robin moest even daarna ook nog het veld verlaten met een blessure. Juventa kreeg meer geloof in eigen kunnen en na de 0-1 was het al snel  0-2.  Via een speler van STEVO kwam de bal bij Juventa en de trekker werd direct overgehaald. Keeper Jelle Beernink was kansloos.

STEVO voetbalde na de 0-2 achterstand meer tegen zichzelf dan tegen Juventa. Het was een slappe bedoeling tot aan de rust. En dat tegen een ploeg waar een goed resultaat toch mogelijk moest zijn. In de rust hebben de muren ongetijfeld geschud in de STEVO-kleedkamer. Peter Voshaar moet zich dood geergerd hebben aan het niveau van zijn mannen.

In de tweede vijfenveertig minuten kreeg STEVO meteen al de kans op de aansluitingstreffer. Remon Kruiper werd onderuit gehaald in de zestien en de toegekende strafschop werd hoogstpersoonlijk door hem zelf opgeëist. Een verkeerde inschatting omdat hij het buitenkansje niet wist te benutten. Het had STEVO vleugels kunnen geven om zich over het dode punt heen te voetballen. Vooreerst gebeurde dat nog niet. Keeper Jelle Beernink voorkwam in de 50e minuut verder onheil door prima te redden met alleen een Juventa speler voor zich. Ook even daarna kwam STEVO weer goed weg en had het zelf pech met een scrimmage voor het Juventa doel.

Trainer Peter Voshaar bracht Stan Olde Olthof in het veld en dat legde STEVO geen windeieren. Stan deed wat de eerdere voorwaartsen bij STEVO verzuimden, namelijk de bal in het netje leggen. Remon Colleije speelde Stan goed aan en beheerst wipte hij de bal over de uitlopende keeper van Juventa heen. Het was meteen een omslagpunt in de wedstrijd. STEVO begon nu wel te vechten voor een goed resultaat. Nadat Remon Kruiper met een slap rollertje de sluitpost van Juventa nog niet wist te verrassen, wat het daarna Roel van de Bulk die wel de bal langs de keeper in het doel schoof en daarmee de 2-2 op het scorebord zette.

Met nog genoeg tijd op de klok ging STEVO nu voor de volle winst. En die volle winst kwam er ook, maar eerst in de 93e minuut toen STEVO een corner toegekend kreeg die er eigenlijk geen was. Niemand bij STEVO die daarom maalde en al helemaal niet toen Remon Kruiper de bal uit deze hoekschop van Bas Paus in het doel kopte. Zo werd de spits bij STEVO A1 niet de schlemiel van de middag, door de gemiste penalty, maar de held bij zijn ploeggenoten.

Met negen punten uit drie wedstrijden schijnt de zon voor STEVO A1 en doet het bovenin mee in de eerste klasse.

Bron: Stevo Voetbal