STEVO 2 met 5-1 fors onderuit tegen PH 2

20-09-2015 om 02:00 uur

STEVO 2 verloor zondagmorgen in Almelo fors van PH 2. Het werd maar liefst 5-1. Al binnen het kwartier stond STEVO op een 3-0 achterstand en was de wedstrijd in feite al gespeeld. De behendige linksbuiten van PH kreeg de bal telkens aangespeeld en rechtsback Bart Lohuis moet een nachtmerrie van hem hebben gekregen. Alle goals ontstonden vanaf zijn kant en omdat ook voor de goal niet iedereen even scherp was speelde STEVO al vroeg een kansloze missie.

Verder zat het ook niet mee wat de leiding betrof deze morgen. Scheidsrechter Kuipers had een totale offday en dat wekte veel irritatie op bij vooral de STEVO-spelers en begeleiding. De keeper van PH had namelijk al vroeg in het treffen met het rood van het veld gestuurd moeten worden na een forse overtreding op Stijn de Roy van Zuidewijn net buiten de zestien. De leidsman deed het onbegrijpelijk af met geel. De keeper gaf in de tweede helft zelf toe aan een supporter van PH achter het doel dat hij met rood had moeten vertrekken.

Ook na het voorval  bleef de scheidsrechter vreemde beslissingen nemen. Logisch dat de stoppen bij trainer Gerard Kocks op een geven moment doorsloegen en hij met rood achter de hekken moest plaatsnemen. De 4-0 voor PH kwam voort uit een ongelofelijk domme fout achterin bij STEVO en met deze stand zochten de mannen ook de kleedkamer op.

In de tweede helft voerde PH de stand op naar 5-0. Eerst toen lieten de Almeloers de teugels wat vieren en mocht STEVO wat terug doen door Joost Kock. Hij wurmde zich goed door de verdediging heen  en tikte de bal langs de keeper in het doel. PH verslapte en zowaar kwamen er meer kansen voor STEVO 2. Vooral Stan Nijhuis was op links goed op dreef , maar het geluk ontbrak hem op het beslissende moment. Uiteindelijk bleef de 5-1 op de borden staan en is het uithuilen en opnieuw beginnen voor de elf van trainer Gerard Kocks

Bron: Stevo Voetbal