STEVO verdiend met 1-2 langs KOSC

20-09-2015 om 02:00 uur

STEVO heeft zondagmiddag in Ootmarsum verdiend met 1-2 van KOSC gewonnen. Bijna was de voorsprong in blessuretijd nog wel teniet gedaan. Gelukkig stond Wilco Broekhuis goed opgesteld op de doellijn en ruimde de bal net op tijd weg. Een gelijkspel zou ook niet verdiend zijn geweest voor KOSC. STEVO had duidelijk het betere van het spel in vooral de eerste helft. De tweede vijfenveertig minuten was van een veel minder niveau en onnodig hielp STEVO de ploeg van trainer Herman Hegeman nog bijna in het zadel in het laatste kwartier.

STEVO startte goed en kwam direct al enkele keren gevaarlijk voor de goal van KOSC. De bal uit een vrije trap van Marc Voshaar verdween bijna over de keeper heen in het doel. Sommigen meenden dat de bal achter de lijn werd gepakt door de goalie. Dat STEVO onnodig op een 1-0 achterstand kwam verbaasde even daarna vriend en vijand. Heel simpel werd de bal bij een aanval over links breed gelegd en vervolgens binnengetikt.

De ploeg van trainer Alfred Nijhuis liep met de goal achter de feiten aan en moest zich herpakken. Dat deed het overigens goed. Het raakte niet in paniek en je zat al gauw te denken wanneer valt de gelijkmaker. Tom van Bentheim had het nog al te verduren in de aanval en in de 30e minuut vond de scheidsrechter het welletjes. Binnen de zestien werd Tom omver gekegeld en voor deze overtreding was maar één beslissing mogelijk namelijk strafschop. Wilco Broekhuis ging achter de bal staan en deed wat er van hem verwacht werd, scoren.

STEVO bleef de betere ploeg in het eerste bedrijf en de verdiende voorsprong kwam in de 43e minuut. Een afgeslagen bal werd door Marc Voshaar goed op de pantoffel genomen en een kleine aanraking van Niels Wigger was voldoende om op voorsprong te komen. Protesten ten spijt van KOSC voor vermeend buitenspel hielpen niet. De scheidsrechter bleef bij zijn beslissing.

De tweede helft was het aanzien veel minder waard. STEVO had overigens nog wel een strafschop verdiend in de 48e minuut toen Niels Wigger toch heel duidelijk onderuit werd getrokken in de zestien. De scheidsrechter durfde het niet aan om de bal op te stip te leggen. Tot aan de 75e  minuut gebeurde daarna weinig. STEVO probeerde wel om de voorsprong te vergroten, maar de nauwkeurigheid ontbrak voorin. De verdediging van STEVO hield goed stand en KOSC kon voorin niet echt gevaarlijk worden.

KOSC deed in het laatste kwartier een uiterste krachtinspanning om een beter resultaat uit de wacht te slepen. Het werd nu af en toe billen knijpen voor STEVO. Helemaal in blessuretijd toen eerder genoemde Wilco Broekhuis de bal van de lijn redde. De 1-2 bleef ten slotte gehandhaafd en de start van STEVO is prima met 6 punten uit 3 wedstrijden. Volgende week speelt STEVO weer een thuiswedstrijd en wel tegen Schalkhaar. Om 14:00 uur is de aftrap.

Op de facebook pagina van STEVO is de benutte penalty te zien van Wilco Broekhuis