STEVO zondag gastheer van Turkse Kracht

06-10-2015 om 02:00 uur

STEVO speelt zondag tegen nieuwkomer Turkse Kracht uit Deventer. Turkse Kracht werd in de jaren zestig opgericht.  De Turkse gastarbeiders bij bedrijven als Thomassen en Drijver, Noury Van der Lande, Condens/ Coberco. Auping, Daim en overige fabrieken in de regio hadden behoefte om samen te komen en om activiteiten te organiseren.

De voortrekkersrol werd door de heer Mehmet Sar op zich genomen. In de overwegingen om een naam te kiezen voor de sportvereniging werd ldquo;Turkse Krachtrdquo; voorgesteld. Volgens de betrokkenen met verschillende culturele achtergronden deed de naam eer aan de voetbalvaardigheden van de Turkse mensen (Noot: in die periode waren vele verenigingen waarbij het deel ldquo;Krachtrdquo; in de naamgeving was opgenomen. De naam Turkse Kracht werd geassocieerd met kennis over sport, vaardigheden en fair play). Spelers werden geworven en de eerste oefenwedstrijden in het seizoen 1963/1964 gespeeld.

Door het sportieve spel werd het elftal toegelaten tot de GVB amateurklasse. Initiatieven van de heer Mehmet Sar, Piet Kempes en Jacques Westerweel hebben ertoe geleid dat de vereniging een eigen veld en kleedkamers kon betrekken. De eerste officiële wedstrijd werd op 29 juni 1964 op eigen veld tegen Deventer Ambon gespeeld.

SV Turkse Kracht blijft, zo staat op de website, een amateurvereniging in de meest zuivere zin van het woord. Dit impliceert dat uit principeoverwegingen geen betalingen aan spelers worden verricht. In de visie van sv Turkse Kracht eindigt loyaliteit waar betaling begint. Ondanks het feit dat de sportieve ambities hierdoor tot op zekere hoogte worden beperkt, kennen clubloyaliteit en -stabiliteit in de visie van de vereniging een hogere prioriteit. Dit laatste wordt mede gerealiseerd door jonge talentvolle spelers uit de eigen opleiding de kans te bieden om bij overgang naar de senioren tot de selectie van het eerste en tweede elftal toe te treden; ingeval van betaling zou de kans tot doorstroming vanwege ten behoeve van het eerste elftal extern lsquo;aangetrokkenrsquo; spelers beperkt worden, met als gevolg een groter verloop en dito uitstroom van lsquo;eigen jongensrsquo;.

Tegelijkertijd vergroot deze benadering de kans dat ervaren Deventer spelers die buiten sv Turkse Kracht op een hoger niveau hebben gevoetbald, naar de vereniging terugkeren om -al dan niet in het eerste elftal- af te bouwen. Een nobel streven van deze vereniging en het heeft de club zo mag gesteld worden geen windeieren gelegd. De tweede klasse is toch een behoorlijk niveau waar ze in de loop der jaren met eigen spelers naar hebben toegewerkt.

Zondag is STEVO de gastheer van Turkse Kracht. In de competitie heeft het momenteel 4 punten uit vijf wedstrijden. Daarmee staat het net onder de ploegen in de middenmoot. Je zou denken, dat moet voor STEVO te doen zijn komende zondag. En daar kijkt nu juist het grote gevaar om de hoek.

Hoewel STEVO in een flow zit en een mooi plek op de ranglijst heeft, kan het zich niet permitteren om een tegenstander te onderschatten. Zeker niet tegen ploegen die met het hart spelen als Turkse Kracht. De technische leiding bij STEVO zal de spelers deze week ongetwijfeld in het hoofd prenten dat opperste concentratie zondag gewenst is.

Door de goede resultaten die STEVO aan de dag legt in deze competitie, gaat het hart bij onze supporters ook weer sneller kloppen. Het wakkert de nieuwsgierigheid aan en de zin om een wedstrijd van STEVO 1 te bezoeken wordt weer groter. Daarom wordt er zondag veel publiek verwacht bij het treffen tegen Turkse Kracht. Een ouderwetse volle bak op de Peuverweide zal het eerste elftal nog meer stimuleren tot grote daden.

Supporters en leden van STEVO laat je zien zondagmiddag en steun onze jongens. Om 14:00 uur  wordt er afgetrapt.
 

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

zondag 19 mei

19.7°

Ochtend 13.1°
Avond 18.7°
Nacht 12.9°
Min. 12.9°
Max. 20.7°

Zon op: 03:31 uur
Zon onder: 19:28 uur

Meer weer

Gebruikerslogin