STEVO A1 met 3-1 onderuit tegen De Zweef A1.

17-10-2015 om 02:00 uur

Na wekenlang in een Hosannah stemming te hebben verkeerd was het nog ongeslagen  STEVO A1 zaterdagmiddag na de wedstrijd tegen De Zweef A1 in mineur.  Het werd een 3-1 nederlaag tegen de Nijverdallers. De Zweef ook hoog geklasseerd op de ranglijst won niet geheel onverdiend van STEVO. Het voetbalde makkelijker dan het elftal van trainer Peter Voshaar en kreeg ook veel meer kansen.

Al direct in de beginfase moest Marijn Hoek alle zeilen bijzetten om een bal voor de lijn te keren.  De Zweef kreeg ook nog al wat corners in het eerste kwartier en STEVO liep tot dan toe achter de feiten aan. Eerst daarna kwam STEVO wat meer onder de druk van De Zweef uit en tot aan de 38e minuut gebeurde er weinig meer voor beide doelen. Marijn Hoek eerst nog held met genoemde bal die van de lijn werd gehaald maakte in die minuut een klassieke fout door het leer verkeerd terug te spelen.  Dat foutje werd direct doeltreffend afgestraft door De Zweef en het leidde met 1-0.

Op slag van rust kreeg STEVO eigenlijk zijn eerste mogelijkheden. Twee keer uit een vrije trap net buiten de zestien. Beide keren leverde dat niks op. Keeper Jelle Beernink van STEVO liep inmiddels met een blessure rond en hij zou na rust niet terugkeren. Boudewijn Oude Wesselink nam noodgedwongen zijn plaats in onder de lat.

De eerste kans na de rust was weer voor De Zweef. Daarna was STEVO wat meer dreigender en kwam het af en toe voor de goal van De Zweef. Toch vergrootten de Nijverdallers  in de 60e minuut hun voorsprong tot 2-0. De wedstrijd leek hierna wel min of meer gespeeld. Keeper Boudewijn Oude Wesselink behoedde STEVO na dit doelpunt in eerste instantie voor nog een goal. Het derde doelpunt voor De Zweef kwam er even later wel.

STEVO bleef na de 3-0 achterstand werken voor een goed resultaat en kwam door een gelukje op 3-1. Stefan Steggink profiteerde van een verkeerde terugspeelbal van De Zweef. Verder  kwam STEVO A1 niet  meer en op de 3-1 nederlaag viel uiteindelijk niet veel af te dingen.