STEVO gedeeld koploper na de 1-2 winst op Wijhe '92.

18-10-2015 om 02:00 uur

STEVO is samen met  BWO gedeeld koploper na de 1-2 winst bij Wijhe rsquo;92. Dat wordt wat over twee weken op de Peuverweide als de beide elftallen tegenover elkaar staan. Moeten we de platte wagens weer uit de schuur halen ?. Vast staat wel dat er veel publiek op dit treffen zal afkomen.

Je hoeft niet altijd goed te spelen om tot winst te komen. STEVO bewees dat zondagmiddag in en tegen Wijhe. De inzet was goed maar het spel liet te wensen over. Niet dat Wijhe de pannen van het dak speelde, maar STEVO moest stevig aan de bak om de Wijhenaren van het lijf te houden. Het soms te gehaaste spel waardoor constant de tweede bal verloren ging bracht STEVO telkens in een lastig parket. Wijhe kreeg ook nogal wat corners in de beginfase en het was steeds alle hens aan dek bij STEVO. Keeper Roy Kreuwel stond  gelukkig goed opgesteld en die fases kwam het elftal van trainer Alfred Nijhuis zonder kleerscheuren door. Even daarna had het ook alle geluk van de wereld dat Roy Kreuwel een bal op goal maar net met de voet kon keren.

Zelf kreeg STEVO sporadisch kansjes. Ingmar Reinerink en Wilco Broekhuis kopten beide een keer zonder succes op doel. Tom van Bentheim had wel bijna de 1-0 op de schoen toen zijn schot even buiten de zestien de keeper van Wijhe tot een uiterste redding dwong. Mark Voshaar had vervolgens geen geluk met een bal net over het doel van Wijhe.

Het openingsdoelpunt kwam dan toch van Wijhe.  Uit een corner werd de bal bij de eerste paal zomaar en heel simpel met de hak binnengetikt. Bijna was het snel daarna al 2-0. Dat leed bleef STEVO gelukkig bespaard en bij de eerste beste corner aan de andere kant was het zelf succesvol. Steenhard Kopte Ingmar de Reinerink de hoekschop van Thijs Nieuwmeijer binnen. Die goal viel de thuisploeg rauw op het dak en de gezichten bij het meegereisde STEVO-publiek klaarden zichtbaar op.  De 1-1 was tevens de ruststand.

In de tweede helft begon STEVO voortvarend, maar al gauw moest het toezien dat ook Wijhe goede bedoelingen had deze middag en weer gelijkwaardig werd. Toch had Tom van Bentheim STEVO op voorsprong kunnen zetten toen hij alleen voor de keeper van Wijhe verscheen. De bal uit zijn ongelukkig schot ging echter ver naast.

Ook Wijhe kreeg mogelijkheden de stand een ander aanzien te geven. Tot twee keer toe moest Roy Kreuwel weer alles uit zichzelf halen om de bal uit het doel te houden.  Een puntje voor STEVO leek het maximaal haalbare in die fase. STEVO begon te wisselen. Rob Steggink kwam voor de leeg gespeelde Justin Oude Booink, Bas Paus verving Thomas Steggink en zijn broer Stefan Steggink loste Tom van Bentheim af.

Het legde STEVO geen windeieren en er kwamen zowaar weer kansjes. Bij een vrije trap voor STEVO was de mee opgekomen Ingmar Reinerink opnieuw het goudhaantje. Tussen drie spelers van Wijhe in lukte het hem om de bal bij de korte paal in het doel te schuiven. Met nog 10 minuten op de klok en de 1-2 voorsprong leek STEVO een prettige thuisreis te gaan aanvaarden. Wijhe deed er nog van alles aan om in de resterende tijd de gelijkmaker op de borden te schieten, maar de verdediging van STEVO gaf geen krimp meer.

Zwaar bevochten de 1-2 voor STEVO maar wie maalt daar om. De drie punten tellen en met de genoemde thuiswedstrijd op zondag 1 november tegen BWO in het vooruitzicht is STEVO hot nieuws in de komende twee weken.
 

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

zaterdag 18 mei

21.0°

Ochtend 15.3°
Avond 18.5°
Nacht 13.8°
Min. 13.8°
Max. 21.1°

Zon op: 03:32 uur
Zon onder: 19:26 uur

Meer weer

Gebruikerslogin