Eddy Droste nieuwe voorzitter STEVO

26-10-2015 om 01:00 uur

Eddy Droste heeft op de algemene ledenvergadering van STEVO maandagavond in zaal Steggink de voorzittershamer overgenomen van de scheidende preses Henk Martens. De zaal keurde de wisseling van de wacht met algemene stemmen goed. Henk Martens, 5 jaar voorzitter, sprak in zijn afscheidsrede van een mooie vereniging met een rijke traditie.  De aftredende voorzitter zei ook dat hij wordt opgevolgd door een persoon met veel talent, Eddy Droste.

Eddy is de derde Droste voorzitter bij STEVO en hij sprak de verwachting uit om een goede leidsman van de vereniging te willen zijn. ldquo;Als het lukt om een klein beetje van mijn passie die ik heb over te brengen, dan moet het goed komen. Ik vertrouw daarbij ook op de steun van de leden. We moeten daarbij een klimaat scheppen om optimaal te presterenrdquo;, zei de nieuwe voorzitter.

De jaarlijkse ledenvergadering werd geopend door de aftredende voorzitter Henk Martens en hij vroeg de leden een moment van stilte voor het overleden lid in het voorbijgaande seizoen Marinus Leus. Marinus was maar liefst 76 jaar aan STEVO verbonden.  De aanwezige leden, ereleden en leden van verdienste werden vervolgens verwelkomd. In zijn afscheidsspeech keek Henk Martens nog even met genoegen terug op de afgelopen vijf jaar als voorzitter. Minder was de periode waarin hij ernstig ziek was. In die tijd had Henk veel bijval gehad van de leden, waarvoor hij nogmaals dank zegde. De nieuwbouw van de kleedkamers werd onder het bewind van Henk Martens gerealiseerd. Henk zei het belangrijk te vinden dat de continuïteit bij STEVO gewaarborgd blijft. Met de nieuwe voorzitter Eddy Droste heeft hij daar alle vertrouwen in. Alle goeds wenste Henk de vereniging toe en hij besloot zijn rede met een spreuk ldquo;Het giet oe goed bij all waj doersquo;trdquo;. De leden antwoorden met een warm applaus en gingen staan voor de scheidende preses.  O ja, Henk hoopte ook nog dat het eerste elftal waar hij altijd een zwak voor heeft gehad zondag de periodetitel tegen BWO mag binnenhalen.

Secretaris Bert Maathuis nam het voorgaande seizoen met de leden door. Bert zei blij te zien met de nieuwbouw van de kleedkamers die nu volledig in gebruik zijn. Het dak van de kantine laat nog even op zich wachten, maar wordt zeker niet uit het oog verloren. STEVO startte het afgelopen seizoen met 721 leden  waarvan  283 jeugdleden , 9 seniorenteams en twee zaalvoetbalteams.  STEVO 4 met talentvolle spelers wordt als een opleidingsteam gezien. Resultaten die in het oog sprongen waren de prestatie van STEVO 2 door in de hoofdklasse te blijven, STEVO 3 dat de goede positie op de ranglijst na de winterstop niet kon
vasthouden en STEVO 6 dat overtuigend kampioen werd.  De overige teams speelden naar vermogen.
Aktiviteiten als het zaalvoetbaltoernooi op tweede kerstdag, de midwinterpuzzeltocht, de kruisjasavonden, de dartavond, de Crowd-avond met Jan Mulder, het wijkvoetbaltoernooi, het PMA toernooi en het bezoek van de businessclub aan een bundesligawedstrijd werden als een succes bestempeld. De STEVO-Crowd actie bracht een mooi bedrag in het laatje. Het in eigen beheer nemen van de velden was een goede zet volgen de secretaris. Pascal Semmekrot, Martin Döbber en Louis Hutten verrichten hierbij goed werk.  De sponsorcommissie onder leiding van Theo Haarhuis heeft veel weten te realiseren, waarbij de VUT-ploeg eveneens niet vergeten mag worden. Alle overige commissieleden verdienen een compliment, zo stond in het jaarverslag.  ldquo;Het was een prima seizoen en we zijn niet negatief in het nieuws geweestrdquo;, besloot Bert Maathuis.

Penningmeester Eddy Droste, deze keer voor de laatste keer, zei dat hij 5 jaar deze functie met plezier had vervuld. Eddy had respect voor zijn voorgangers, die het niet altijd makkelijk hadden. ldquo;Inmiddels staat STEVO er wat beter voor en is het belangrijk om de sponsoring op peil te houden.rdquo;, aldus Droste. De lasten zijn volgens Eddy behoorlijk toegenomen en het is zinvol om waakzaam te blijven. Elke Euro moet daarbij eerst worden omgedraaid alvorens die wordt uitgegeven. Petje af zei de penningmeester voor de leden van de Crowd Commisie met hun actie onder de Geesterse bevolking. Een geweldige financiële ondersteuning en zeer welkom, zo was  de conclusie. STEVO kende in het het afgelopen seizoen een licht hogere sponsorbijdrage. Voor volgend jaar wordt de prognose iets naar beneden bijgesteld.

Vier leden namen afscheid van de sponsorcommissie. Theo Haarhuis en Jan ter Wee blijven zitting nemen in de commissie en vervullen daarin een grote rol.
Eddy Droste kon de aanwezigen uiteindelijk een positief saldo voorschotelen al was dat iets minder dan vorig jaar. Ook voor dit seizoen is een positief saldo begroot. De inkomsten van de Buitenschoolse Opvang BSO vallen weg en de sponsoring is wat lager ingeschat. Daar staat tegenover dat de energiekosten wat lager zullen uitvallen en het noodzakelijk onderhoud op de gebouwen verder zal dalen.

De kascommissieleden Mark Haverkort en Tim Steggink accordeerden het financiële jaarverslag en hadden afgelopen tijd de boeken uitgebreid bestudeerd. Mark Haverkort, aftredend,  werd in de commissie vervangen door  Leon Oosterik.

Bij de bestuurswisseling werd Bert Maathuis, Marcel Wildemors en Coen Droste herkozen. Leon Kroeze werd als nieuwe penningmeester voorgesteld. Eddy Droste naam met luid applaus de voorzittershamer over van Henk Martens.  Eddy zei veel respect voor Henk Martens te hebben, die ondanks zijn ziekte de voorzittershamer bleef hanteren. ldquo;Dat is liefde voor de club, hart voor STEVO en Geesterenrdquo;. Lof was er ook van de nieuwe voorzitter voor hetgeen onder Henk Martens is gerealiseerd en dan met name de nieuwbouw van de kleedkamers.
Over zijn functie als nieuwe voorzitter zei Eddy Droste, dat hij er  alles aan zal doen om een goede leidsman te zijn en om van de club nog meer een STEVO-familie te maken. Hij vertrouwt daarbij op de steun van de leden. ldquo;Er moet een klimaat geschapen worden om optimaal te presteren. We moeten voor, achter en naast elkaar staan. Op mij mogen jullie rekenenrdquo;, aldus Droste.

Bij STEVO is ook een nieuwe vrijwilligers wervingscommisse in het leven geroepen. Paul Gehring, Leon Kroeze en Richard Mensen gaan de komende tijd met de senioren elftallen om de tafel om leden te interesseren voor functies binnen de vereniging.

De Anton Voorhuis-cup ging dit jaar naar twee spelers. Charel Nijhuis en Maik Huzink scoorden ieder 24 keer in het afgelopen seizoen. Een prestatie van formaat.
Bennie Oosterik gaat in navolging van Harrie ten Velde  de coördinatie van de scheidsrechters op zich nemen.
Nieuwe STEVO-kleding kan via de onlangs geopende webshop besteld worden. Alleen het shirt komt nog van de vereniging. Het broekje en de sokken moeten worden aangeschaft via de webshop.
Het uitbrengen van de presentatiegids aan het begin van het seizoen brengt veel werk met zich mee. Ook hier werd om medewerking gevraagd. Ondermeer door het werven van adverteerders.
Het materiaalverbruik bij STEVO loopt behoorlijk in de papieren. Gekeken moet worden welke besparingsmogelijkheden hier zijn.

Tot slot werd aandacht gevraagd voor de midwinterpuzzeltocht op 28 december en de kruisjasavonden deze wintermaanden met als klapstuk de marathon op 9 januari 2016.

De nieuwe voorzitter Eddy Droste sloot de jaarvergadering af met de hoop dat STEVO komende zondag de eerste periodetitel tegen BWO mag binnenslepen. `We hebben een jonge en talentvolle groep die misschien wel tot veel in staat is``. Een groot compliment daarvoor werd gegeven aan de beleidsmakers bij de jeugdafdeling.
 

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

zaterdag 4 mei

16.3°

Ochtend 7.8°
Avond 14.2°
Nacht 10.5°
Min. 7.8°
Max. 16.3°

Zon op: 03:55 uur
Zon onder: 19:03 uur

Meer weer

Gebruikerslogin