Dik verdiende 3-0 overwinning STEVO 2 .

15-11-2015 om 01:00 uur

STEVO 2 van trainer Gerard Kocks boekte thuis onder miserabele weersomstandigheden een dik verdiende 3-0 overwinning op de nummer laatst Woezik 2. De stormachtige wind maakte goed voetbal vrijwel onmogelijk, maar STEVO liet zien het beste met de omstandigheden te kunnen omgaan.

In de eerste helft had het de wind pal tegen en toch kwam het in die fase vrijwel nooit in de problemen. Zaak was om de nul te houden tot aan de rust en in de tweede helft met de wind mee toe te slaan. Die tactiek lukte uitstekend. Stijn de Roy van Zuydewijn had STEVO in de eerste helft nog wel op voorsprong kunnen zetten. Zijn bekeken draaibal op het doel ging maar net langs de verkeerde kant van de paal. Woezik, zo meenden sommigen aan de zijlijn had recht op een strafschop in het eerste bedrijf maar in het veld hebben we geen protesten bij de scheidsrechter gezien van de gasten over een ongeoorloofde actie.

In de tweede helft kwam Woezik er nog nauwelijks nog aan te pas. Een enkele keer deelde het een plaagstootje uit. STEVO deelde de lakens uit en had nog zeker twee of drie goals meer kunnen maken dan de drie die nu na negentig minuten op het scorebord stonden. Eerst was het Ruben Bekhuis die de bal goed binnenkopte uit een corner van Rob Steggink.

Thomas Leus schoof even daarna de bal net buiten de zestien uitstekend in het doel en was verantwoordelijk voor de 2-0. Thomas had er overigens een paar meer kunnen maken deze morgen. Op het eind van de wedstrijd deed Rik Stamsnieder met de 3-0 ook nog een duit in het zakje.

Met twee overwinningen op rij en dan ook nog tegen ploegen onderin, heeft STEVO 2 wat lucht gekregen en heel voorzichtig mag het naar boven kijken.

Bron: Stevo Voetbal