STEVO herfstkampioen na 0-2 overwinning op Luctor.

13-12-2015 om 01:00 uur

Aan de zegereeks van STEVO is ook tegen Luctor geen einde gekomen. In Almelo werd het 0-2 voor de mannen van trainer Alfred Nijhuis. STEVO is op zijn Duits gezegd ldquo;Herbstmeisterrdquo; door het resultaat. Volgende week volgt nog wel het inhaalduel tegen DSVD Deurningen. Mocht STEVO hier de punten verliezen dan nog blijft het koploper.

Een schitterend seizoen tot nog toe voor STEVO. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar het eerste elftal levert een huzarenstukje in deze competitie. Ook al zit het soms tegen, het weet juist op tijd weer de rug te rechten wanneer het even wat minder loopt. Zoals dat zondagmiddag tegen Luctor het geval was. Na een goed eerste kwartier viel STEVO tot aan de rust ver terug, maar kwam het herboren uit de kleedkamer.

STEVO kwam al vroeg in de wedstrijd op 0-1.  In de 5e minuut wist Maarten Gelhever met een snelle ingooi Tom van Bentheim te bereiken, die op zijn beurt Roy Wigger de diepte instuurde. Roy bleef rustig aan de bal en beheerst scoorde hij de 0-1. Een opsteker en het leek erop dat STEVO deze middag niet benauwd hoefde te zijn voor Luctor. Bij standaardsituaties waren de Almeloers het meest gevaarlijk en toen STEVO meer achteruit ging lopen na ongeveer twintig minuten begon het toch spannend te worden. STEVO had in die fase, tot aan de rust, de handen vol aan Luctor. Het verlossende fluitje van scheidsrechter Weghorst ( kleinzoon van wijlen Antoon Weghorst ofwel Haanrsquo;n Toon ) voor de theepauze, kwam als een geschenk uit de hemel.

Trainer Alfred Nijhuis zal ongetwijfeld harde woorden gesproken hebben in de kleedkamer, want na rust was de scherpte er plotseling wel weer. Thomas Steggink kopte net over en Tom van Bentheim schoot net naast. STEVO had weer meer spelaandeel en dat de 0-2 viel was dan ook niet zo verwonderlijk. Stijn Harmelink legde de bal uit een vrije trap in de zestien en Thomas Steggink wist als eerste met zijn uitschuifbeen het leer langs de keeper in het doel te werken.

Een geruststellende stand en het meeste verzet van Luctor was hiermee wel gebroken. Grootste kans voor de Almeloers was een bal op de lat net voor afloop van de wedstrijd. In de 0-2 voor STEVO kwam geen verandering meer.

Complimenten zijn op zijn plaats voor het eerste elftal, begeleiding en technische staf voor hetgeen tot nog toe in deze competitie gepresteerd wordt. De hoop is er natuurlijk bij de selectie om ook na de winterstop deze goede lijn voort te zetten. Eerst maar even genieten van dit mooie resultaat en van de feestdagen die voor de deur staan.
 

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

dinsdag 14 mei

23.1°

Ochtend 14.6°
Avond 25.5°
Nacht 19.9°
Min. 13.8°
Max. 25.5°

Zon op: 03:38 uur
Zon onder: 19:20 uur

Meer weer

Gebruikerslogin