Zwaar bevochten 0-1 overwinning STEVO op DSVD.

20-12-2015 om 01:00 uur

De 0-1 overwinning van STEVO op DSVD was zwaarbevochten zondagmiddag in Deurningen. Dat het niet gemakkelijk zou worden was eigenlijk vooraf al bekend. DSVD staat weliswaar laag op de ranglijst, maar de stijl van voetballen die het elftal heeft maakt het voor elke ploeg tot een lastige tegenstander.

In de voorbeschouwing op dit treffen hadden we het al aangegeven.  ldquo;Niet lullen maar poetsenrdquo; staat hoog in het vaandel bij DSVD. Tegen STEVO was het niet anders. In Geesteren houden we overigens wel van dit soort voetbal, al werd het soms wat al te letterlijk genomen door DSVD. Hard spel is te tolereren, maar af en toe ging DSVD echt tot aan het randje. Hoe het ook zij, op basis van de inzet die DSVD aan de dag legde hadden de Deurningers een puntje verdiend. Het verlossende eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter kwam voor STEVO als een geschenk uit de hemel.

In het begin zag het er helemaal niet naar uit dat de ploeg van trainer Alfred Nijhuis een moeilijke middag tegemoet zou gaan. STEVO begon goed aan de wedstrijd en was de bovenliggende partij in het eerste kwartier. Nadat Tom van Bentheim eerst nog een boogbal gepakt zag worden door de keeper van DSVD was het even daarna wel raak.  Stijn Harmelink legde de bal uit een vrije trap in de zestien meter en Niels Wigger schoot uit de situatie de bal eerst op de paal. Tom van Bentheim was attent, onderschepte de bal en scoorde de 0-1.

Even later had Niels Wigger bijna de 0-2 gemaakt. Hij strandde na een technisch hoogstandje op de achterlijn op de keeper van de thuisploeg. DSVD had haar eerste kans pas na twintig minuten met een schot op doel. Het was een waarschuwing voor STEVO dat het alert moest blijven. Helemaal toen kort daarna de bal op de lat werd geschoten van het STEVO-doel. DSVD speelde met veel inzet en STEVO kreeg het steeds moeilijker met de Deurningers. De 0-1 ruststand was dan ook plezierig voor STEVO, maar niks was nog zeker over het verdere verloop.

In de tweede helft kwam DSVD goed uit de startblokken en Wilco Broekhuis gooide zijn hele lichaam in de baan van een schot op het doel van Roy Kreuwel. Uit de corner hierna was het alsnog bijna gelukt voor DSVD om de gelijkmaker binnen te schieten. STEVO kwam er af en toe wel uit, kreeg kleine kansjes, maar het had de handen ook meer dan vol aan het fysiek wat DSVD in de strijd gooide.  Prettig was wel dat STEVO deze middag vaak het geluk van de koploper had bij de inzetten van DSVD. Een buitenspelgoal werd afgekeurd en Roy Kreuwel stond altijd goed opgesteld op de beslissende momenten..

Het lukte STEVO uiteindelijk om de kleine voorsprong over de streep te trekken en met vier punten voorsprong op de nummer twee BWO gaat STEVO met een prettig gevoel de winterstop in. De accu kan weer vol worden opgeladen en daarna kan een mooi vervolg worden gegeven aan de tweede helft van de competitie.

Na enkele oefenwedstrijden tegen Juventa Wierden en ON Almelo begint de competitie voor STEVO weer op zondag 24 januari. Thuis wordt dan gespeeld tegen Voorwaarts Twello, de enige ploeg die STEVO dit seizoen naar een nederlaag wist te spelen. 
 

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

maandag 29 april

16.5°

Ochtend 8.9°
Avond 17.2°
Nacht 13.4°
Min. 7.7°
Max. 17.9°

Zon op: 04:05 uur
Zon onder: 18:55 uur

Meer weer

Gebruikerslogin