Harrie ten Velde lid van verdienste op nieuwjaarsreceptie STEVO.

03-01-2016 om 01:00 uur

Harrie ten Velde is zondagmorgen op de nieuwjaarsreceptie van STEVO door voorzitter Eddy Droste benoemd als lid van verdienste.  De oud eerste elftalspeler, leider van STEVO 2 en 3 en coördinator van de scheidsrechterscommissie was zeer verguld met de benoeming en gezien het applaus uit de zaal zeer verdiend. De voorzitter sprak verder op de receptie over kansen voor STEVO, nu meer en meer het continurooster op de basisscholen wordt ingevoerd. Vanaf 14:00 uur is de jeugd dan beschikbaar om te trainen op de STEVO-velden. Tegen een geringe vergoeding zou eventueel naschoolse opvang geregeld kunnen worden. De plannen zijn nog in een begin stadium en worden verder uitgewerkt. Verder werden zondagmorgen op de bijeenkomst jubilarissen gehuldigd voor de vele jaren dat ze lid van STEVO zijn.

Het was een drukte van belang op de nieuwjaarsreceptie in de STEVO-kantine. Nooit eerder kwamen zoveel leden en sponsoren op de bijeenkomst af. ldquo;Een teken dat STEVO het momenteel goed gaat en de vereniging één grote familie isrdquo;, aldus de STEVO voorzitter. Eddy Droste begon zijn speech met iedereen een gelukkig en sportief nieuwjaar toe te wensen. ldquo;Commissies, kaderleden, trainers, sponsoren, kantinemedewerkers en de stichting SMASH; STEVO is trots op jullie. Samen vormen we één STEVOrdquo;.

Het jaar 2015 kende zijn ups en downs, zo liet de preses weten. Zo werd stilgestaan bij het overlijden onlangs van lid Jan Kleijssen en als een zwarte bladzijde genoemd. Er waren ook vreugdemomenten. De vele kampioenen bij de jeugd, het kampioenschap van STEVO 6 bij de senioren en verder alle geslaagde activiteiten, waaronder ook de eerste Crowd-avond met Jan Mulder, waren momenten om trots op te zijn. Blij was Eddy Droste met weer een damesteam bij de vereniging en de aanwas van meisjes bij de jeugdafdeling. Het groeiende aantal leden bij de veteranen deed hem eveneens deugd. ldquo;Er bloeit iets moois en er kan iets moois ontstaanrdquo;, doelend op het succes van het eerste elftal momenteel in de competitie. ldquo;Na vier dagen voorzitter te zijn geweest, hadden we al een periodetitel. Kan een voorzitter nog mooier beginnenrdquo;, zei Eddy Droste trots.

Afscheid werd genomen in het afgelopen jaar van de trainers Peter Reekers bij STEVO 1  en Alfons Kruiper bij STEVO 2. Alfred Nijhuis en Gerard Kocks werden aangetrokken als prima vervangers en inmiddels is hun contract verlengd. Rutger Nijhuis heeft inmiddels bij het opleidingsteam STEVO 4 verlengd. Bij de jeugd verlengden Peter Voshaar, Albert Olde Rikkert, Robert Paus, Rene Hilberink en Jan Tijink hun trainersschap.
Ook afscheid werd genomen in 2015 van Henk Martens als STEVO-voorzitter. ldquo;Een voorzitter die een gezonde vereniging heeft achtergelatenrdquo;, aldus Eddy Droste.

Nu de buitenschoolse opvang BSO zijn domicilie verplaatst heeft naar de Aloysiusschool zit STEVO zonder verhuurinkomsten. Maar er liggen kansen voor STEVO zoals eerder gemeld. Het continurooster wat op de basisscholen wordt ingevoerd stelt STEVO op termijn in de gelegenheid om al vanaf 14:00 uur trainingen aan de jeugd te geven en eventueel daarna naschoolse opvang. Tegen een geringe vergoeding zou STEVO deze jeugdleden onderdak kunnen bieden totdat de ouders hun kinderen komen ophalen. Zoals gezegd, zijn de plannen in een beginstadium er wordt gekeken in hoeverre dit allemaal haalbaar is. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Plannen zijn er ook om van het in de volksmond genoemde ldquo;Bonenbosrdquo; een groot sportplein te maken. "We moeten verenigingen aan elkaar binden",zei de voorzitter. Hij doelde hiermee op de sporthal en tennisaccommodatie die ook aan dit bos grenzen. Ook deze plannen verkeren in een oriënterende fase.

De jaarvergadering bij STEVO zal een ietwat andere opzet gaan krijgen, dat wil zeggen, het bestuur wil de leden meer aan het woord laten. Wat leeft er onder de leden en wat willen ze allemaal bespreekbaar maken. Ondermeer het alcoholbeleid wat bij STEVO gevoerd wordt moet bespreekbaar worden.  ldquo;We moeten en willen als bestuur nog veel meer open naar de leden toe zijn. De leden moeten voer geven aan het bestuurrdquo;, aldus de STEVO voorzitter.

Op de nieuwjaarsreceptie werden diverse mensen gehuldigd voor hun vele jaren lidmaatschap bij STEVO. Voor elke persoon had Eddy Droste een passend woordje over. Met hier en daar een kwinkslag naar de jubilaris toe, kon de zaal af en toe een lachsalvo niet onderdrukken.
Jan Westerhof was maar liefst 60 jaar lid van STEVO.  Gerard Hegeman, Theo Haarhuis en Jan Hendriks waren 50 jaar verbonden aan STEVO. Eddy Droste, Coen Droste, Rene Hilberink, Robert Paus, Hennie Mensen, Robert Masselink, Gerard Wesselink, Leon Steggink, Gerrit Leus en Johan Ophof hoorden 40 jaar bij de STEVO-familie.  Ten slotte werden Jan Arkink, Jorrit Wesselink en Ben Kottink gehuldigd voor hun 25 jaar lidmaatschap.
Overigens sprak bestuurslid Charel Nijhuis een woordje voor de jubilaris Eddy Droste. ldquo;Een voorzitter waar we heel zuinig op moeten zijnrdquo;.

Aan het eind van de receptie werd Harrie ten Velde naar voren geroepen. ldquo;Het toetje van de receptie volgt nurdquo;, zo liet Eddy Droste weten.  ldquo;De man die elke zondag als een feestdag bestempelde en heel veel betekend heeft voor STEVO willen we als lid van verdienste benoemenrdquo;. Een prachtig moment voor de STEVO-man in hart en nieren Harrie ten Velde. Oud eerste elftal speler, leider van STEVO 2 en 3 in het verleden , coördinator van de scheidsrechters en nooit te beroerd om waar en wanneer dan ook zijn handen uit de mouwen te steken voor STEVO, werd dan ook zeer verdiend onderscheiden door Eddy Droste als lid van verdienste bij de club.

Na deze officiele handeling sloot de STEVO voorzitter af met de mededeling dat de STEVO-kaartmarathon zaterdag 9 januari wordt gehouden en het darttoernooi op vrijdag 22 januari.
Inmiddels werd ook de traditionele snert opgediend, die de aanwezigen zich vanzelfsprekend heerlijk lieten smaken.

Op de foto de jubilarissen en STEVO voorzitter Eddy Droste die Harrie ten Velde de hand schudt.

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

vrijdag 3 mei

10.5°

Ochtend 13.9°
Avond 9.9°
Nacht 8.0°
Min. 8.0°
Max. 14.3°

Zon op: 03:57 uur
Zon onder: 19:02 uur

Meer weer

Gebruikerslogin