Een kijkje achter de schermen van het Jeugdbestuur

02-01-2016 om 01:00 uur

(Door Johan Brughuis) - De junioren en pupillenteams van STEVO worden elk jaar één of twee keer ingedeeld. Dit gebeurd door de KNVB. Als een team in de ogen van het jeugdbestuur niet juist is ingedeeld doordat het te veel moet reizen, of dat het te zwaar, of wat ook kan, te licht is ingedeeld, dan kan men bezwaar aantekenen. Twee keer per jaar komen de clubs die bezwaar hebben bij elkaar om het probleem te bespreken.

Al jaren doet Mirjam Harmelink dit vanuit het jeugdbestuur. Telkens gaat er iemand met haar mee. Vandaag, zaterdag 2 januari, ging ik met Mirjam mee. Deze keer moesten we op het sportcomplex van Oranje Nassau uit Almelo zijn.

O.a. STEVO F6 was zodanig ingedeeld, dat ze wel heel ver moesten rijden om haar competitiewedstrijden te spelen, o.a. naar Hasselt en De Krim. Mirjam tekende haar bezwaar aan bij  de KNVB en als het goed is, komt het allemaal in orde. Over 2 weken zullen we het zeker weten.

Toen we hoorden dat er in de E-competitie een plaats vrij kwam in een competitie in de buurt, reageerde Mirjam direct om te vragen of STEVO E5 die plaats mocht innemen. Want in de buurt van Almelo is toch beter dan de verre reizen naar o.a. Lemele, Lemelerveld, Ommen en Vilsteren. Hiervan werd ook notitie gemaakt en wordt waarschijnlijk veranderd. Ook dit moet blijken over 2 weken, maar Mirjam denkt dat het goed komt. De spelers en leiders/ouders hoeven dan niet zo ver te reizen.

Ook dit is werk wat het jeugdbestuur zoal moet verrichten.

Groeten Johan

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

vrijdag 3 mei

11.4°

Ochtend 13.2°
Avond 11.0°
Nacht 9.0°
Min. 9.0°
Max. 14.3°

Zon op: 03:57 uur
Zon onder: 19:02 uur

Meer weer

Gebruikerslogin