interessante presentatie en uitleg van de VTON-methode.

28-02-2016 om 01:00 uur

(Door Harry Ekkel) - Onze STEVO-jeugdtrainers hebben op vrijdag 26 februari voor de tweede maal een zeer interessante presentatie/uitleg van de VTON-methode mogen ontvangen van Richard Elsinga.

Het gebruikersgemak van de VTON-methode is inmiddels wel bekend, maar het organisatorisch juist wegzetten van de oefeningen dienen trainers onderling elkaar te blijven helpen. Hier zullen de nieuwe trainers van het VTON-team(Bas en Martin) ook veel aandacht besteden, zoals reeds aangekondigd.
Het was daarom mooi dat Richard Elsinga in zijn praktijksessie onze jeugdtrainers heeft kunnen overtuigen dat het goed organiseren van een VTON-training heel veel tijd bespaard. Door het juist plaatsen van hoedjes qua afmeting en aantallen kun je de verschillende oefeningen snel achter elkaar laten volgen, hierdoor blijven onze jeugdspelers constant in beweging.
Ook wees Richard er op dat het individuele spelidee steeds beter wordt ontwikkelt door het 1tegen1 en 2tegen2 spelen, oefeningen die in de VTON-trainingen vaak naar voren komen maar waar de trainers tijdens de afsluitende partij nog te weinig het accent op leggen.
De praktijksessie werd afgesloten door onze D en C spelers te bedanken die de oefeningen in de praktijk brachten.

Na de praktijksessie maakte Richard middels een presentatie duidelijk welke filosofie er schuil gaat achter de VTON-trainingen. Het is de doelstelling van de VTON om een viertal kernpunten in iedere training te laten terugkeren: techniek-tactiek-fysiek en mentaal!
De oefeningen worden daarom telkens verbeterd dus de jaarplanning van het volgende seizoen zal er weer beter en anders uit zien. Mannen als Foppe de Haan en René Meulensteen delen in deze hun expertise met de VTON.
De techniekmodule is geïntegreerd in de jaarplanning, iedere training is nu voorzien van een techniek video, prachtig om te zien.
De lancering van de VTON-App is bijna een feit, er vindt een pilot plaats met verschillende trainers(ook van Stevo), het is dan ook een kwestie van tijd dat de VTON ons laat weten dat de VTON-App via de App Store gedownload kan worden.
Het volgende seizoen kan binnen de jaarplanning gekozen wordt voor een training van de      1e jaars of 2e jaars,  zodat trainers makkelijker kunnen inspelen op niveau verschillen.
Ook wordt nagedacht over een keepersmodule.
Tot slot liet Richard weten dat men werkt aan een omgeving waar jeugdspelers zelf kunnen inloggen op hun telefoon en bepaalde techniek oefeningen die betreffende week aan de orde komen, al kunnen oefenen.

Al met een al een inspirerende presentatie/uitleg waaruit blijkt dat VTON volledig in ontwikkeling is en wij als STEVO kader trots mogen zijn om deze methode te gebruiken en van zo nabij mogen meemaken.

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

zondag 28 april

17.3°

Ochtend 12.3°
Avond 16.2°
Nacht 9.4°
Min. 9.4°
Max. 18.0°

Zon op: 04:07 uur
Zon onder: 18:53 uur

Meer weer

Gebruikerslogin