STEVO A1 geeft in slotfase 3-1 voorsprong uit handen tegen SVZW A1

20-02-2016 om 01:00 uur

STEVO A1 liet zich zaterdagmiddag in de slotfase van het duel tegen SVZW A1 de kaas van het brood eten. Een veilige 3-1 voorsprong werd  in de 89e  en 93e minuut alsnog uit handen gegeven. Dat was een flinke domper voor de ploeg van trainer Peter Voshaar die dacht de drie punten al in de zak te hebben. De 3-3 eindstand was misschien wel de juiste uitslag, maar als je zo dicht bij de overwinning bent, dan mag je deze voorsprong niet meer uit handen geven en dat mogen de elf van STEVO A1 zich toch wel een beetje aanrekenen.

Het eerste uur was de wedstrijd het aanzien eigenlijk niet waard. Er gebeurde weinig voor de beide doelen en de gasten liepen ook nog eens irritant te voetballen. De zeer jonge scheidsrechter Wesselink had af en toe de handen vol aan de wedstrijd en het leek hem soms allemaal te snel gaan. De gele kaart werd door hem nog al eens voor de dag getoverd.

STEVO kreeg in de eerste helft terecht een penalty toebedeeld toen Thijs Beernink in de zestien onderuit werd gehaald. Remon Collije maakte geen fout vanaf de 11 meter en zette STEVO op een 1-0 voorsprong. Deze stand prijkte ook bij rust op de borden.

In de tweede helft ging SVZW op jacht naar de gelijkmaker. Niet geheel onverdiend maakten de Zwaluwen uit Wierden de 1-1.  STEVO leek wakker geschud want eerst nu zag je weer venijn in het elftal terugkomen. Remon Collije had pech dat hij de bal uit een vrije trap van Remon Kruiper net niet onder de keeper van SVZW kon doorschuiven. Even later kwam de 2-1 voorsprong voor STEVO er dan toch. Stefan Steggink wist de bal uit een corner bij de 2e paal in het doel te werken van SVZW.

De honger was nog niet gestild want na de 2-1 voor STEVO was het al gauw 3-1 door Thijs Beernink, die een voorzet van Mike Nijkamp goed afrondde. De buit leek binnen, maar in de slotfase kreeg STEVO A1 het deksel op de neus. In de 89e minuut en in de 93e minuut uit een penalty werd het alsnog 3-3 gelijk. Een wedstrijd duurt nu eenmaal zo lang, totdat de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluitje heeft geblazen. Voor de mannen van trainer Peter Voshaar was dit zaterdagmiddag net iets te lang.

Op de foto de 2-1 van Stefan Steggink in de maak uit een corner.

Bron: Stevo Voetbal