STEVO bindt met 3-1 overwinning ook ATC ’65 aan de zegekar.

21-02-2016 om 01:00 uur

Een sterk eerste kwartier van STEVO in de tweede helft tegen ATC rsquo;65 was genoeg voor een 3-1 overwinning  tegen de Hengeloers. In de rust stond nog een 0-1 voorsprong voor ATC op het scorebord. Niet onverdiend op dat moment voor de gasten omdat ATC met het windvoordeel in de eerste helft fel op de bal zat en STEVO niet echt in de wedstrijd liet komen.

Eerst zo vanaf de 35e minuut kwam er wat meer schwung in het elftal van trainer Alfred Nijhuis. Toen stond ATC al heel lang op een 0-1 voorsprong omdat de bal in de 3e minuut al achter Keeper Roy Kreuwel in het doel lag. STEVO in de eerste helft zonder Ingmar Reinerink achterin speelde moeizaam tegen de straffe wind in en alleen Niels Wigger en Thijs Nieuwmeijer kregen een prima kans op een goal tot aan de rust.  De kopbal van Niels uit een voorzet ging maar net rakelings over het doel van ATC en Thijs Nieuwmeijer schoot een corner bijna in één keer binnen. De keeper van de gasten kon ternauwernood redden. ATC had vlak voor rust een enorme kans om op 0-2 te komen. Gelukkig kon Roy Kreuwel hier verder onheil voorkomen.

Bij de meesten langs de kant was het gevoel over het spel van STEVO in de eerste helft niet goed, maar het vertrouwen was groot dat het in de 2e helft goed zou komen. STEVO had nu de harde wind mee en al in de 46e minuut was het 1-1. STEVO had hierbij wel de hulp nodig van een ATC speler, die de bal terug kopte op zijn keeper maar Niels Wigger over het hoofd zag. Niels onderschepte de bal en prikte deze over de sluitpost van ATC in de verre hoek van het doel.

Die 1-1 was voor STEVO het teken voor een offensief. De bevlogenheid was weer terug bij de elf van trainer Alfred Nijhuis.  Een pass van achteruit werd goed ingeschat door Roy Wigger en voordat hij met bal de zestien in ging werd hij onderuit gelopen door een speler van ATC. Rood zo was de terechte beslissing van scheidsrechter Migchelbrink. Thijs Nieuwmeijer posteerde zich achter de bal uit de toegekende vrije trap. De bal van zijn voet verdween in de verre hoek in het doel van ATC en STEVO stond op een 2-1 voorsprong.

Het trouwe STEVO publiek ging er eens goed voor staan. Nu op jacht naar meer doelpunten, zo was waarschijnlijk de gedachten bij de meesten. Dat werd er jammer genoeg maar één. Tom van Bentheim schoof heel simpel de bal langs de ATC keeper, nadat hij de bal prima van Niels Wigger kreeg aangespeeld.

Na die 3-1 voor STEVO ging de wedstrijd uit als een nachtkaars. Jammer, maar de drie punten waren wel binnen en dat was het belangrijkste deze middag. De vreugde over de winst na afloop werd nog groter toen het nieuws doorkwam dat concurrent BWO met maar liefst 7-1 van het veld was geveegd door Voorwaarts Twello.

De voorsprong van STEVO op haar volgers wordt alsmaar groter. De ploegen uit de eerste klasse mogen zich al voorzichtig instellen op een confrontatie volgend jaar tegen de rood gelen uit Geesteren. Volgende week komt STEVO niet in actie. De week daarop, 6 maart, speelt STEVO uit tegen Turkse Kracht.

Op de foto de 2-1 van Thijs Nieuwmeijer uit een vrije trap.