De Zweef A1 wint topper van STEVO A1 met 0-1.

12-03-2016 om 01:00 uur

Koploper De Zweef A1 wist zaterdagmiddag op de Peuverweide STEVO A1 met 0-1 te verslaan. Voor STEVO was het eigenlijk de laatste kans om de aansluiting met De Zweef te bewerkstelligen. Het verschil is nu waarschijnlijk te groot geworden. Lang leek het erop dat de wedstrijd op een bloedeloze 0-0 zou afstevenen. Het duel had eigenlijk geen winnaar verdiend.

Het hotse knotse begoniavoetbal wat beide ploegen op de mat legden was het aanzien nauwelijks waard. Van de kansen werd het publiek ook niet warm en uiteindelijk won de gelukkigste. In de 9e minuut was het De Zweef  die een eerste mogelijkheid kreeg op het doel van STEVO. Keeper Jelle Beernink stond goed opgesteld en had weinig problemen met de inzet van de gasten. Verder was het eigenlijk een saaie vertoning in de eerste helft. STEVO miste de scherpte voorin en eerst vlak voor rust had Stefan Steggink een mogelijkheid om de doelman van De Zweef te verschalken.

In de tweede helft gingen beide ploegen wel voor de winst, maar het spel bleef beneden alle peil. Bas Paus teste de keeper van de Nijverdallers een keer vanaf 30 meter. Deze bal werd prima over het doel gewerkt. Uiteindelijk wist De Zweef A1 dan toch een tik uit te delen aan STEVO.  Het verdedigde niet al te best uit en De Zweef  bracht over links de bal snel voor het doel van STEVO en werd bij de tweede paal foutloos binnengetikt.

STEVO probeerde in het verdere verloop de stand nog wel een ander aanzien te geven, maar de beste kans was nog voor De Zweef A1 vlak voor tijd. De kleine 0-1 voorsprong voor De Zweef bleef uiteindelijk gehandhaafd tot het laatste eindsignaal.

Bron: Stevo Voetbal