STEVO 2 niet opgewassen tegen koploper Orion 2.

13-03-2016 om 01:00 uur

STEVO 2 was zondagmorgen op het kunstgras van de Peuverweide niet opgewassen tegen koploper Orion 2 uit Nijmegen. De technische vaardige voetballers speelden STEVO 2 uiteindelijk naar een 1-4 nederlaag. STEVO 2 had wel goede bedoelingen, werkte hard maar Orion was eenvoudig een maatje te groot.

De ploeg van trainer Gerard Cocks begon nog wel aardig aan de wedstrijd. In het eerste half uur kon het vrij goed tegengas bieden. Keeper Niels Kroeze had al wel in de 20e minuut een uitstekende redding verricht met alleen een speler van Orion voor zich. Even later kroop STEVO weer door het oog van de naald en opnieuw Niels Kroeze behoedde zijn ploeg voor een achterstand. Bij de derde keer moest Niels wel capituleren. Een aanval over rechts en de daaruit vloeiende voorzet werd prima afgerond met het hoofd door een Nijmegenaar. De 0-1 stond ook bij rust op de borden.

Na de pauze kwam Erik Sonder na lang blessureleed weer eens in het veld. Wout Gehring maakte plaats voor hem. Die wissel kon overigens niet verhinderen dat Orion nog drie keer scoorde. Het liep gaandeweg uit naar 0-4. Eerst toen kon STEVO wat  terug doen. Stan Nijhuis werd onderuit gehaald in de zestien meter. De toegekende strafschop werd door Rob Steggink prima binnengeschoten. Het waren de laatste wapenfeiten van STEVO 2 in dit duel.

In de resterende wedstrijden zal STEVO 2 toch een keer punten moeten pakken om ook volgend jaar in de hoofdklasse te mogen uitkomen.