Alfred Nijhuis naar SV Rödinghausen.

01-05-2016 om 02:00 uur

STEVO moet voor het derde achtereenvolgende seizoen op zoek naar een nieuwe trainer coach voor haar eerste selectie. Reeds eerder werd STEVO tegen het einde van een/het seizoen geconfronteerd met het accepteren van een hogere  ambitie door respectievelijk Geert Veldhuis (SVZW) en Peter Reekers (Heracles Almelo).
 
Met Alfred Nijhuis had STEVO een doorlopend contract, echter een overgang naar SV Rödinghausen (uitkomend in de Duitse Regionalliga West) kan en mag STEVO niet blokkeren! ldquo;Naast het feit dat dit voor Nijhuis een meer dan goede positieverbetering betekent, speelt ook mee dat Nijhuis zich financieel goed kan verbeterenrdquo;, aldus voorzitter Eddy Droste van STEVO.
 
Droste vervolgt: rdquo;Trainer zijn is een vak. Bij STEVO was Nijhuis parttime aan de slag als trainer/coach. In Duitsland bij SV Rödinghausen kan hij een fulltime job accepteren. Wie zijn wij om hem daar in te dwarsbomen.rdquo;
 
STEVO doet momenteel mee om de prijzen in de 2de klasse. De beide eerste periodetitels van het afgelopen seizoen werden onder leiding van Nijhuis reeds binnengehaald. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg ligt het eerste team van STEVO nog steeds goed op titelkoers.
 
ldquo;We moeten als vereniging trots zijn op datgene wat Nijhuis met dit team heeft gepresteerd. Dat zijn Duitse manier van trainen met bijbehorende resultaat uiteindelijk leidt tot een mooie uitdaging voor hem bij onze Oosterburen is een gegevenrdquo;, aldus Droste. ldquo;Je weet dat als je klasbakken als Alfred Nijhuis aanneemt, het risico ook aanwezig is dat hij zich positioneel kan verbeteren.rdquo;
 
Nijhuis was bezig aan zijn eerste jaar bij STEVO. Alfred Nijhuis:rdquo; Dit soort kansen komen maar een keer voorbij", aldus de voormalig verdediger van Borusia Dortmund. "Ik heb ambities als trainer; dat men mij bij SV Rödinghausen volgend seizoen als eindverantwoordelijke voor de eerste selectie wil zetten is mooi en daar spreekt vertrouwen uit. Persoonlijk vind ik het bijzonder jammer om mijn werk bij STEVO te moeten beëindigen. STEVOrsquo;s eerste selectie is bezig met de opbouw van een nieuwe jonge generatie eerste elftal spelers. Dat ik dat vroegtijdig moet beëindigen vind ik jammer, maar de aanbieding vanuit Duitsland kan ik onmogelijk ter zijde leggen."
 
Het STEVO bestuur vertrouwt erop dat Alfred Nijhuis en assistent trainer Theo Wigger, samen met de spelers van de A-selectie, alles op alles zetten om met elkaar die fel begeerde titel binnen te halen.
 
STEVO moet dus weer op zoek naar een nieuwe trainer/coach voor het seizoen 2016/2017.

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

maandag 13 mei

23.2°

Ochtend 14.8°
Avond 20.2°
Nacht 16.7°
Min. 14.7°
Max. 23.9°

Zon op: 03:40 uur
Zon onder: 19:18 uur

Meer weer

Gebruikerslogin