Ook Achilles '12 kan STEVO niet afstoppen. 1-3 winst

01-05-2016 om 02:00 uur

Vreugde en verdriet lagen dicht bij elkaar zondagmiddag in Hengelo bij Achilles rsquo;12.

Vreugde over de zwaar bevochten 1-3 overwinning op Achilles rsquo;12. Verdriet kort na de wedstrijd toen STEVO voorzitter Eddy Droste de selectie in de kleedkamer op de hoogte stelde van het vertrek, aan het einde van het seizoen, van trainer Alfred Nijhuis naar het Duitse SV Rödinghausen, uitkomend in de Duitse Regionalliga West.

Alfred Nijhuis gaat fulltime aan de slag bij Rödinghausen en we wensen hem daarbij alle succes toe. STEVO zal hem missen. Nijhuis bracht dit jaar op zijn Duits gezegd ldquo;Schwungrdquo; in het eerste elftal en met de Duitse mentaliteit staat STEVO met nog twee finales te gaan op de drempel van de eerste klasse. Met eigen jongens is dit alles bewerkstelligd. Wat een trots overheerst bij alles wat STEVO een warm hart toedraagt.

Een geweldig seizoen tot nu toe en elke week laat het eerste elftal zien tot waartoe het in staat is, ook als het even niet loopt, zoals tegen Achilles rsquo;12. Dan altijd blijft er de enorme wil gedurende de 90 minuten bij de spelers om de wedstrijd te willen winnen.

In mineur waren de supporters tijdens de rust toen het erop leek dat STEVO met de 1-0 achterstand averij zou oplopen deze middag. Achilles kwam gelukkig, maar wel verdiend op 1-0 door een niet bedoelde handsbal van Wilco Broekhuis. Er was duidelijk geen opzet in het spel, maar de scheidsrechter besliste helaas anders. De handsbalregel in het strafschopgebied is een bron van ergernis bij de spelers in het veld. Scheidsrechters hebben ook moeite met de regel en interpreteren de handsbal allemaal op hun eigen wijze. De één ziet aangeschoten hands als een penalty en de andere leidsman weer niet.

Hoe het ook zij, STEVO kreeg een strafschop tegen en van dat buitenkansje maak Achilles graag gebruik. Het werd een Panenka penalty. Mooi voor het thuispubliek, maar ergelijk voor de STEVO-supporters. Hoewel de voorsprong bij rust niet geheel onverdiend was had STEVO toch ook grote kansen op een doelpunt. Al na 10 seconden had Roy Wigger zomaar kunnen scoren. En ook had hij pech bij zijn lob over de keeper van Achilles waar de bal maar net van de lijn werd gehaald. De Hengeloers hadden ook een paar prima kansen op nog een doelpunt. Achilles rsquo;12 speelde voetballend ook wat beter dan STEVO in de eerste helft.  De ploeg van trainer Nijhuis verloor vaak de tweede bal.

In de tweede helft kwam STEVO beter voor de dag. Al in de 50e minuut was Niels Wigger succesvol. Misschien niet de mooiste goal, maar o zo belangrijk. STEVO was nu duidelijk beter in zijn doen zonder tot groots voetbal te komen. Roy Wigger werd voor de zoveelste keer weer eens de diepte ingestuurd en alleen de noodrem in de zestien van Achilles kon de rappe aanvaller afstoppen. Strafschop zo was de terechte beslissing van de prima leidende scheidsrechter Wagtelenberg. En voor die strafschop, daar heeft STEVO Wilco Broekhuis voor, die zo ongelukkig was met zijn handsbal in de eerste helft. Ook nu maakte Wilco vanaf 11 meter geen fout en schoot STEVO naar een 1-2 voorsprong.

Een zucht van verlichting bij de STEVO mensen in Hengelo. De beide trainers van STEVO en Achilles rsquo;12 werden kort daarna achter de omheining gestuurd. Trainer Weghorst van Achilles wilde heel graag voor een stuntje zorgen tegen STEVO en Alfred Nijhuis kon niet alles waarderen wat deze oefenmeester het veld in riep.

STEVO maakte  aan alle onzekerheid een einde over een goede afloop toen Maarten Gelhever de 1-3 op de borden schoot. Van aanvaller naar verdediger omgeturnd dit jaar deze speler, maar wat vult hij die plek makkelijk in. Met veel fysiek in de strijd te gooien draait Maarten een prima seizoen.

Achilles kwam de tegenslag van de 1-3 niet meer te boven, hoewel keeper Roy Kreuwel nog een enkele keer zich tot het uiterste moest inspannen om een tegengoal te voorkomen. Opnieuw is er een zware hobbel genomen door STEVO in Hengelo. Met drie punten voorsprong en nog twee wedstrijden te gaan tegen Helios Deventer en DSVD Deurningen kan heel voorzichtig weer het draaiboek uit de kast worden gehaald wat al jaren onder het stof zit. Nog twee finales voor STEVO. Minimaal nog één week of anders twee weken leeft STEVO en heel Geesteren in spanning voort of opnieuw een titel in de analen kan worden bijgeschreven.