STEVO kampioen in rood/gele ambiance

16-05-2016 om 02:00 uur

In een schitterende ambiance op sportpark de Peuverweide is het eerste elftal van STEVO maandagmiddag, Tweede Pinksterdag, tegen DSVD Deurningen kampioen geworden in de tweede klasse. Het speelde in de zenuwslopende laatste wedstrijd van deze competitie met 1-1 gelijk en blijft daarmee BWO uit Hengelo één punt voor. Gezien de enorme belangstelling bij het treffen tussen STEVO en DSVD is het zeker een kampioenschap waar heel Geesteren trots op is.

Wekenlang is er door iedereen die bij de STEVO familie hoort toegeleefd naar deze dag. Het kampioenschap kwam steeds dichterbij maar de spanning hield aan tot de laatste wedstrijddag, omdat ook de enige concurrent BWO maar bleef winnen. Achteraf een prachtig scenario en dan uiteindelijk de climax op deze 2e Pinksterdag. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Laarhuis bestormden de STEVO-supporters massaal het veld om hun helden te omhelzen en te feliciteren. Wat was iedereen blij dat het gelukt was. STEVO voorzitter Eddy Droste reikte de kampioensschaal uit en toen barste het feest echt los.

Het laatste kampioenschap van de hoofdmacht bij STEVO dateert ook al weer van 22 jaar geleden. Veel te lang gezien de enorme ontlading bij rood-gele aanhang na 90 minuten. Een nieuwe uitdaging voor STEVO wacht  nu in de eerste klasse. Wat dit avontuur gaat worden is voor latere zorg zo was de mening na afloop van velen, eerst maar eens dit heugelijke feit vieren.

Veel was er door het STEVO bestuur op touw gezet om de sfeer rondom de kampioenswedstrijd tegen DSVD  te verhogen en ook de  kinderen van de basisschool lieten zich niet onbetuigd en maakten maar liefst 50 spandoeken om hun helden hiermee aan te moedigen. Het dameselftal van STEVO jureerde de spandoeken en had leuke prijsjes voor de kinderen die het meest fantasierijk waren geweest. Verder was  zanger Stef Ekkel ingehuurd voor de instuif om 20:00 uur in het centrum van het dorp waar de selectie vooraf aan dit optreden werd gehuldigd door voorzitter Eddy Droste. Hierbij was een enorme rood-gele mensenmassa  op de been.

Ook voor STEVO voorzitter Eddy Droste kon deze dag vanzelfsprekend niet kapot. In zijn eerste jaar als voorzitter direct al een kampioenschap van het vlaggenschip te mogen meemaken is natuurlijk ontzettend mooi. Een leuk feit dat ook de boeken in gaat van de STEVO-historie.

En dan de mannen waar het uiteindelijk allemaal om draaide dit seizoen en het volledig waar maakten, namelijk STEVO 1. Een trainer van dit eerste elftal Alfred Nijhuis met een enorme drive om te willen winnen, evenals zijn assistent Theo Wigger. Ook keeperstrainer Harry Steggink en de leiders Hans van Bentheim en Huub Kreuwel en de medische staf Joost Uyterschout en Saskia Meeuwissen hadden hun grote bijdrage in dit succces. In het begin van het seizoen moesten de beide trainers Nijhuis en Wigger nog even aan elkaar wennen, maar toen de klik er éénmaal was, was er geen houden meer aan en wisten ze wekelijks met hun elftal vriend en vijand in de regio verbazen met mooie resultaten.

Van bijna het begin af aan tot het einde van de competitie leide STEVO de dans om de titel en er waren maar liefst 63 punten nodig voor het kampioenschap. Een ongekend aantal voor een titel na 26 wedstrijden. Het geeft eens te meer aan wat de selectie er voor heeft moeten doen in het afgelopen seizoen. Dit STEVO 1 verdiend een hele dikke pluim. Wie er telkens bij was kan beamen dat er binnen STEVO 1 een winnaars mentaliteit heerste die zijn weerga niet kende. Een vechtmachine, die ook nog goed voetbal liet zien. Dat dwong veel respect af bij de tegenstanders in het afgelopen seizoen. Velen deden een poging om STEVO te verslaan, maar alleen Voorwaarts Twello, BWO en Schalkhaar waren in staat om STEVO naar een nederlaag te spelen.

De goede resultaten van STEVO en hun trainer Alfred Nijhuis bleven niet onopgemerkt bij andere clubs. Met lede ogen ziet STEVO Nijhuis vertrekken naar het Duitse SV Rödinghausen. Het bestuur is inmiddels druk op zoek naar een waardige vervanger. De naam van de nieuwe trainer zal niet zo lang op zich laten wachten, gezien de daadkracht waarmee de vereniging geleid wordt door het bevlogen STEVO-bestuur.

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

zondag 12 mei

20.8°

Ochtend 12.2°
Avond 20.9°
Nacht 16.7°
Min. 12.1°
Max. 22.3°

Zon op: 03:41 uur
Zon onder: 19:17 uur

Meer weer

Gebruikerslogin