Goede uitgangspositie STEVO A1 in nacompetitie.

14-05-2016 om 02:00 uur

STEVO A1 heeft zich zaterdagmiddag in Hengelo tegen Achilles rsquo;12 A1 een goede uitgangspositie verworven voor een verder vervolg in de nacompetitie. Het werd 1-1 tegen de Hengeloers. Daar zag het vlak voor tijd niet meer naar uit toen Achilles rsquo;12 nog op een 1-0 voorsprong stond. Invaller Stan Olde Olthof was het goudhaantje bij STEVO. Uit een corner wist hij het beslissende zetje aan de bal in het doel te geven.

Een opsteker voor de ploeg van trainer Peter Voshaar, die daarmee het karwei zaterdag op de Peuverweide kan afmaken. Makkelijk zal het niet worden want Achilles ldquo;12 is geen tegenstander die zich zomaar naar de slachtbank laat leiden. Met een beetje geluk hadden de Hengeloers er ook zomaar drie kunnen inschieten in de tweede helft.

STEVO liet zich ook wel voor het doel van Achilles zien, maar was lang niet scherp genoeg in de zestien. In de eerste helft had STEVO de beste mogelijkheid via Daniel Wigger. Alleen op de keeper af van Achilles lsquo;12, schuin voor het doel, schoot hij de bal naast de paal. Even later viel Daniel uit met een blessure.

Thijs Beernink kwam voor Daniel in het veld en deed dat naar behoren. Onder andere  een kans van Thijs in de tweede helft had een beter lot verdiend. Thijs was wat eerder bij de bal dan de uitlopende keeper van Achilles, maar tikte het leer net naast de paal.

STEVO speelde in de eerste 45 minuten veel te mat en er lag een loomheid over de ploeg. Gelukkig was Achilles niet in staat om dat volledig uit te buiten. Eén keer wist het Jelle Beernink te passeren. Met de wind mee in de tweede helft moest er voor STEVO toch ook meer mogelijk zijn. Het kwam nu in ieder geval vanaf het begin beter voor de dag dan in de eerste helft. De beste kansen in het tweede bedrijf waren overigens wel voor Achilles rsquo;12. Als gezegd telden we zeker drie honderd procent kansen voor de Hengeloers. De precisie ontbrak echter bij Achilles om de stand verder op te voeren.

Doordat STEVO voorin ook niet de bal in het doel kon krijgen, leek de wedstrijd te eindigen met een 1-0 voor Achilles. Gelukkig had invaller Stan Olde Olthof het in de 89e minuut op de heupen bij een corner en tikte de bal  uit de scrimmage in het doel. Een niet meer verwachte meevaller voor STEVO A1, maar wel zo lekker vlak voor het eind. Wil STEVO A1 volgende week niet in de problemen komen, dan is scherpte vanaf het eerste fluitsignaal zeer gewenst.

Bron: Stevo Voetbal