Maandag Tweede Pinksterdag D-Day voor STEVO tegen DSVD.

10-05-2016 om 02:00 uur

Het is  maandag Tweede Pinksterdag D-Day voor STEVO. De beslissing over het kampioenschap op de laatste speeldag valt dan namelijk in de 2e klasse. STEVO heeft de beste papieren met drie punten voorsprong op de enige concurrent BWO. Één punt heeft de ploeg van trainer Alfred Nijhuis nodig tegen het al gedegradeerde DSVD uit Deurningen. En dan eindelijk is de missie volbracht waar het eerste elftal en zijn staf al een tijd lang mee bezig zijn dit seizoen, namelijk kampioen worden.

Wie had dat gedacht aan het begin van deze competitie, vorig jaar september. Proberen bovenin mee te draaien was een grote wens. Gezien de resultaten in de voorbereiding op het nieuwe seizoen leek die wens niet uit komen. De pessimisten hadden hun antwoord al klaar. ldquo;Dit wordt niet wat dit jaarrdquo;.

Hoe anders verliep de competitie tot aan de dag van vandaag. Werd de eerste wedstrijd nog ongelukkig verloren van Voorwaarts Twello, daarna ging het crescendo met STEVO en moesten alle ploegen de sterkte aan den lijve ondervinden van dit elftal, en met eigen ogen aanzien wat voor eenheid deze ploeg was. STEVO was als een dieseltrein die langzaam op gang kwam in het begin van deze competitie, maar daarna ook heel snel door en door bleef denderen. Alleen een kleine inzinking uit tegen BWO en Schalkhaar brachten een schrikreactie teweeg in het STEVO-kamp van ldquo;het zal toch nietrdquo;. Met een ruime marge van 9 punten voorsprong, was het verschil na deze twee nederlagen op rij plotseling nog maar drie punten ten opzichte van BWO.

Het besef bij het eerste elftal dat er nu geen punten meer verloren mochten worden kwam juist op tijd. De dieseltrein die dan toch even had gehaperd kwam weer vol op stoom en er werden geen punten meer verloren, met als uiteindelijke resultaat dat maandag de definitieve kroon op het werk mag worden gezet.

Wat heeft het STEVO elftal dit verdiend. Wat hebben de spelers dit seizoen soms afgezien, geknokt en alles gegeven om de uiteindelijke missie, kampioen te worden, te volbrengen. Wat hebben ze het STEVO-publiek vermaakt in de thuiswedstrijden met hun opportunistische spel. Wat gingen de supporters weer tevreden naar huis. Wat heeft het elftal gedisciplineerd gespeeld om niet tegen gele of rode kaarten op te lopen. Wat waren er weinig blessures. Eigenlijk klopte alles dit seizoen.

Een groot compliment is op zijn plaats aan trainer Alfred Nijhuis, assistent Theo Wigger, keeperstrainer Harry Steggink, de leiders Hans van Bentheim en Huub Kreuwel en materiaalman Nico Harmelink. Ook de verzorgers Joost Uyterschout en Saskia Meeuwissen, die iedereen topfit hielden verdienen alle lof.

Dit STEVO elftal verdiend Tweede Pinksterdag een enorme ondersteuning voor, tijdens en na de wedstrijd van heel het dorp Geesteren. Dat DSVD eerst nog verslagen moet worden hoeft geen betoog. Wordt DSVD met dezelfde strijdwijze tegemoet getreden als alle andere ploegen dit seizoen, dan kan het niet anders dan dat om kwart voor vier het hoofdveld van STEVO rood/geel gekleurd zal zijn.

Inwoners van Geesteren, STEVO supporters en alle andere belangstellenden met een STEVO hart, kom maandagmiddag naar de Peuverweide om het eerste elftal na 22 jaar weer kampioen te zien worden en met dit resultaat tevens promotie naar de eerste klasse wordt afgedwongen. Om 14:00 uur begint het treffen waar hopelijk nog lang positief over na wordt gesproken.

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

zondag 12 mei

21.0°

Ochtend 11.8°
Avond 21.5°
Nacht 18.5°
Min. 10.8°
Max. 22.2°

Zon op: 03:41 uur
Zon onder: 19:17 uur

Meer weer

Gebruikerslogin