STEVO A1 speelt 3-3 tegen SVZW A1.

28-05-2016 om 02:00 uur

Zonder SVZW A1 tekort te willen doen heeft STEVO A1 twee punten lagen liggen in de thuiswedstrijd voor de nacompetitie. Dat klinkt raar na een 1-3 achterstand waar STEVO nog de handen dicht mocht knijpen dat het op gelijke hoogte kwam. STEVO A1 had namelijk al vroeg in de wedstrijd afstand moeten nemen van SVZW. Wat het in het eerste kwartier aan kansen kreeg, was een voorsprong van twee nul heel normaal geweest. De bal ging niet in het doel en dat was aan de andere kant wel het geval. De eerste beste mogelijkheid, een vrije  trap, van SVZW was meteen raak. Het moet gezegd worden, een schitterende vrije trap boven in de kruising. Keeper Jelle Beernink was kansloos. En hoewel SVZW wat meer uit zijn schulp kroop na de voorsprong was STEVO toch de meest aanvallende ploeg.

Het goede voetbal van het eerste kwartier was wel wat weggeëbd, maar niets leek erop dat STEVO averij zou oplopen deze middag. Kansen had het namelijk al genoeg gehad op een doelpunt. En eens moest die toch vallen. Bas Paus schoot in de 3e minuut op de paal. Remon Colleije miste een goede kans in de 9e minuut en even daarna nog één uit een vrije trap van Bas Paus. Dan nog een keer Bas Paus, die de keeper van SVZW uit een vrije trap bijna verraste. Robin Enbers kopte de bal naast uit een corner van Bas Paus. Thijs Beernink had alle pech met een voorzet van Daniel Wigger. De bal ging over het doel. Kansen te over, als gezegd, maar geen goal. Die goal kwam er eerst in de 45e minuut toen Thijs Beernink schitterend diagonaal raak kopte uit een voorzet van Renze Hekhuis.

De verwachting was in de rust dat STEVO het karwei in de tweede helft zou afmaken. Hoe anders verliep die tweede helft. Direct al in de 46e minuut kwam het op achterstand door een eigen doelpunt. Even later nog zorsquo;n ongelukkige goal. De bal uit een een vrije trap van SVZW hoog voor het doel werd door niemand aangeraakt en ging onder Jelle Beernink door zomaar het doel in. 1-3 Achter in plaats van een voorsprong. Dat was andere koek.

Trainer Peter Voshaar bracht vervolgens Mike Nijkamp in het veld voor Thijs Beernink. Nog geen minuut stond Mike in het veld en het was al raak. Zijn eerste balcontact en meteen een doelpunt, na goed voorbereidend werk van Stan Rekers. Dat smaakte naar meer. En even later was het wederom Mike Nijkamp die scoorde. Heel beheerst schoof hij nu de bal tussen de benen door van de keeper van de Zwaluwen (3-3). Zou het dan toch nog goed komen.

Nee, de wedstrijd ging uit als een nachtkaars na de gelijke stand. Er gebeurde weinig meer voor de beide doelen en in de 3-3 kwam geen verandering meer. Het komt nu aan op volgende week zaterdag in Wierden waar beide ploegen elkaar opnieuw treffen. De winnaar gaat naar de finale voor een plek in de hoofdklasse. Om 12:30 uur begint de wedstrijd zaterdag.