Mensinkkamp en ’t Kempke naar halve finales wijkvoetbal.

02-06-2016 om 02:00 uur

De eerste halve finalisten zijn bekend op het wijkvoetbaltoernooi, dat deze en volgende week in Geesteren op de Peuverweide plaatsvindt. Wijk Mensinkkamp en de wijk rsquo;t Kempke komen donderdagavond 9 juni zeker uit in deze halve finales. Wie de andere twee halve finalisten worden is eerst dinsdag 7 juni bekend wanneer de laatste poulewedstrijden worden gespeeld. Een goede kans hierop maken Dorp Oost/West of Veldhoek Molenhoek, die allebei hun eerste wedstrijd wonnen, maar dinsdag tegen elkaar in het veld komen. Wie wint in deze wedstrijd gaat door. Muldershoek/Venweg dat de eerste wedstrijd  afgelopen dinsdag won is bij winst op Eskerhoek volgende week ook zeker van een halve finaleplaats.

Door de hevige regenval werd het programma voor de donderdagavond ingekort. Het hoofdterrein van de Peuverweide was te drassig om te bespelen volgens consul Martin Döbber. In plaats van 22 minuten speeltijd werden nu alle wedstrijden ingekort tot 15 minuten en vonden plaats op het kunstgrasveld.

Als eerste kwam in actie Dorp Oost/West tegen West Geesteren / Vermolen. Na een ruststand van 3-0 voor dorp Oost/West werd de eindstand 5-2. Mensinkkamp kwam voor de tweede keer in actie op dit wijktoernooi. Na de verassende 4-0 winst dinsdag tegen Sekboer, werd het nu een magere 2-1 overwinning op Herminkhoek. Door de beide overwinningen van Mensinkkamp heeft de ploeg, als gezegd, zich geplaatst voor de halve finales van volgende week donderdag.

Zurink/Broenenstraat tegen Eskerhoek werd een bloedeloze 0-0. Eskerhoek is door het resultaat nog niet uitgeschakeld, maar moet dan wel ruim winnen van Muldershoek/Venweg in haar tweede wedstrijd. Als laatste kwam donderdag in actie rsquo;t Kempe tegen Peuverhoek. Bij rust was de stand nog 0-0, maar aan het eind gaf de teller 3-0 aan voor rsquo;t Kempke. Als verwacht gaat rsquo;t Kempke door naar de halve finales.

Volgende week dinsdag weten we meer wie de beide andere halve finalisten worden. De organiserende commissie Paul Gehring, Ben Kottink, Richard Mensen, Peter Haverkort en Ben Steggink zijn tevreden over het verloop van het wijkvoetbaltoernooi. Het gaat er sportief aan toe in alle wedstrijden en de scheidsrechters hebben weinig moeite om de confrontaties in goede banen te leiden.