STEVO A1 doet het en promoveert naar de hoofdklasse

12-06-2016 om 02:00 uur

HET STEVO A1 elftal is zaterdag op het hoofdveld van UD Weerselo gepromoveerd naar de hoofdklasse. Het versloeg in de finalewedstrijd van de nacompetitie NEO A1 met maar liefst 6-0. Een geweldige prestatie van de mannen van trainer Peter Voshaar en leiders Clemens Wigger, Niek Leus, Niek van Bentheim, Hennie Linneman en Wout Gehring.

Laatstgenoemde had dubbel feest zaterdag, want en passant won hij srsquo;middags met zijn team ldquo;Net nietrdquo; ook nog het grootse PMA-voetvolley toernooi op de Peuverweide en dus net wel.

Dit terzijde, maar wat een mooie afsluiting voor STEVO A1 van toch wel een slopend seizoen waarin het tweede eindigde in de competitie, een periodetitel pakte en als beloning hiervoor mocht deelnemen aan de nacompetitie. Hierin versloeg het achtereenvolgens Achilles rsquo;12 A1 uit Hengelo en SVZW A1 uit Wierden.

Dit weekeinde, zaterdag, moest dan de kroon op het worden gezet voor de vele arbeid die in het afgelopen seizoen is verricht om uiteindelijk te promoveren naar de hoofdklasse. En dat is glansrijk gelukt. Tezamen met spelers uit STEVO B1 werd een missie volbracht die alle lof verdient. In de beslissende wedstrijd tegen NEO werd een ware voetbalshow opgevoerd voor een talrijk publiek. In de beginfase liet NEO zich nog even gelden, maar al snel nam STEVO de regie over en hadden de Bornenaren, die als doel hadden om in de hoofdklasse te blijven, het nakijken.

In de 14e minuut al kopte Hugo Weerink STEVO naar de 1-0. Vervolgens voerden Stefan Steggink en Thijs Beernink de ruststand op naar 3-0. Wat kon STEVO nog gebeuren? Niks meer, want uit een schitterende vrije trap maakte Remon Kruiper na de thee 4-0, Stefan Steggink de 5-0 en Roel van de Bulk schoot snoeihard de 6-0 eindstand op het scorebord.

Dat de vreugde-uitbarsting na het laatste fluitsignaal enorm was laat zich raden. Campione, campione was het gezang dat op het veld werd opgevoerd door STEVO. Veel tijd om te vieren was er niet, omdat sommige spelers ook nog mee moesten doen aan het PMA-voetvolleytoernooi. Het feestje werd in de loop van de middag en avond wel volop gevierd.

Eerst bij sponsor café zaal Steggink waar tezamen een hapje werd gegeten en verschillende mensen hierbij het woord namen. Jeugdvoorzitter Erik Kottink had veel bewondering voor dit STEVO A1 elftal, trainer Peter Voshaar toonde zich een zeer gelukkig mens en leider Clemens Wigger was in extase over hetgeen wat geboden was in het afgelopen seizoen. Ook sponsor Harry Steggink was zeer blij en drukte de spelers op het hart om ook volgend seizoen door te gaan op de ingeslagen weg. Als laatste spraken namens de spelersgroep Bas Paus en Stan Olde Othof hun dankbaarheid uit aan de begeleiding van STEVO A1. Zonder hen was dit succes niet mogelijk geweest, zo lieten ze weten.

De huldiging van STEVO A1 vond zaterdagavond  plaats op de Peuverweide waar een enorme mensenmassa op de been was bij het PMA-voetvolleytoernooi. Hier werd de promovendus luid toegejuicht en nogmaals geprezen voor de geweldige prestatie.

Resumerend mag gezegd worden dat de voetbalvereniging STEVO dit jaar een seizoen doormaakt wat zijn weerga niet kent. Het eerste elftal kampioen in de 2e klasse, STEVO 4 kampioen in de vijfde klasse, STEVO A1 gepromoveerd naar de hoofdklasse, STEVO B1 kampioen in de eerste klasse en volgend seizoen hoofdklasse, STEVO D1 gepromoveerd naar de eerste klasse, STEVO F1 kampioen en gepromoveerd naar de hoofdklasse en andere kampioenen STEVO C2, STEVO E1, STEVO E3, STEVO E5 zelfs twee keer en als laatste STEVO F2. Kan het nog mooier?

Meer foto's volgen nog.
 

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

maandag 29 april

17.7°

Ochtend 7.2°
Avond 18.6°
Nacht 14.0°
Min. 6.8°
Max. 20.1°

Zon op: 04:05 uur
Zon onder: 18:55 uur

Meer weer

Gebruikerslogin